Şeful CBI, Carolyn Fairbairn, aduce în discuţie implicarea Huawei în 5G

A.B
Internaţional / 25 iunie 2020

Şeful CBI, Carolyn Fairbairn, aduce în discuţie implicarea Huawei în 5G

Şeful celui mai mare grup de afaceri britanic a adus în discuţie rolul Huawei în reţeaua 5G a ţării, măsurile de avertizare pentru a limita implicarea companiei chineze ar putea "dăuna'' redresării economice.

Directorul general al CBI, Carolyn Fairbairn, a declarat că viitoarea revigorare economică a naţiunii este deja etichetată drept redresare "în primul rând digitală", cu mulţi angajaţi lucrând de la domiciliu şi firmele căutând modalităţi inovatoare de adaptare şi creştere a productivităţii.

Primul Ministru Boris Johnson a fost supus unei presiuni uriaşe pentru a reduce rolul Huawei în lansarea internetului mobil 5G, deoarece sentimentul anti-chinez în rândul conservatorilor se intensifică în urma pandemiei.

Huawei furnizează echipamentul utilizat pentru a construi reţeaua 5G din Marea Britanie, însă luna trecută a reieşit că Johnson a elaborat planuri pentru a pune capăt implicării firmei până în 2023.

Fairbairn a declarat: "Huawei a avut o contribuţie majoră la lansarea 5G şi aceasta va fi o parte importantă a redresării noastre economice.

"Va face parte din angajamentul lui Johnson de a "aduce la acelaşi nivel" întreaga ţară. Trebuie să fiţi foarte atenţi cu privire la luarea unei decizii care afectează efectiv capacitatea noastră de redresare.

"Transformarea digitală va fi esenţială pentru redresarea în Marea Britanie şi aveţi tot felul de motive pentru care doriţi să continuaţi la viteză maximă. Trebuie să ne asigurăm că luăm deciziile corecte pentru ţară şi că nu suntem forţaţi să facem o alegere duală care să ne facă rău."

Într-un interviu acordat duminică ziarului The Mail, Fairbairn a declarat că Marea Britanie intră într-o etapă crucială pentru viitorul său economic, trebuind să ia decizii cu privire la sectoarele cheie precum ospitalitatea, nefiind nimic clar referitor la redeschidere, confuzia privind măsurile de carantină de 14 zile pentru sosirile în aeroporturi şi la şcolile încă închise parţial.

"Suntem într-o cursă contra cronometru", a declarat aceasta. "Sfârşitul lui octombrie, când se va relaxa planul de restricţie, va fi un moment foarte dificil. Deciziile noastre politice trebuie să fie în concordanţă cu acest fapt şi nu pare că suntem capabili acum.

"Trebuie să depăşim acest lucru şi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca întreprinderile să se deschidă cu succes şi în siguranţă.

"Sper că, în cursul lunii iulie, vom începe să vedem rezultatul acestor decizii şi va fi evident că companiile trebuie să se deschidă în siguranţă, protejând cât mai multe locuri de muncă."

Aceasta a adăugat: "Trebuie să evităm să vedem economia şi sănătatea ca pe un compromis. Vor exista implicaţii dramatice asupra sănătăţii din cauza unei depresii grave şi profunde - iar şomajul are un impact bine documentat asupra sănătăţii.

"Lucrul care ar trebui să ne îngrijoreze cel mai mult este şomajul şi concedierile."

CIB a trimis Guvernului o reţetă pentru redresare înainte de aprobarea bugetului pe luna iulie. Aceasta se axează pe apelul pentru crearea de locuri de muncă şi pentru protejarea locurilor de muncă existente.

(C)

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. E bombă..... bună !!!

    România de când trebuia să introducă 5G? A mai organizat cineva licitația? Ne prinde Paștele Cailor.

    Deci până în 2023 e ok cu Huawei, după aia nu mai e ok. Pai, până în 2023 se rezolva toate achizițiile 5G de la Huawei și gata.

    Ce vorbe goale, bai nene, le-a zis Vodafone că 80% din rețeaua existența e pe Huawei, și s-au mai calmat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb