Şeful diplomaţiei britanice: "Cel mai bun mod de a apăra Republica Moldova de un atac al Rusiei este de a proteja Ucraina"

G.D.
Internaţional / 16 martie 2023

Şeful diplomaţiei britanice: "Cel mai bun mod de a apăra Republica Moldova de un atac al Rusiei este de a proteja Ucraina"

Cel mai bun mod de a apăra Republica Moldova de un atac al Rusiei este de a proteja Ucraina, a afirmat astăzi ministrul de externe britanic James Cleverly, relatează din Chişinău agenţia Reuters. Acesta a refuzat însă se angajeze în ce priveşte trimiterea directă de arme, notează Agerpres.

Aflat în vizită în Republica Moldova, James Cleverly a anunţat un ajutor britanic în valoare de 10 milioane de lire (12 milioane de dolari) pentru reforme economice şi administrative, inclusiv în sectorul energiei.

De la invazia rusă din Ucraina de anul trecut, guvernul prooccidental al Republicii Moldova şi aliaţii săi se tem să nu fie atraşi în conflict. Ţara cu 2,5 milioane de locuitori şi cu graniţă comună cu Ucraina are staţionate pe teritoriul său forţe ruse de menţinere a păcii în regiunea separatistă prorusă Transnistria, menţionează Reuters.

Moscova afirmă că este vorba de o "rusofobie" nejustificată.

Întrebat de reporteri dacă Londra planifică susţinere militară pentru Republica Moldova, James Cleverly a răspuns: "Credem cu tărie că unul din cele mai bune moduri de a proteja Moldova de un atac fizic este de a-i ajuta pe ucraineni să se apere împotriva Rusiei".

În ultimele luni, rachete ruse care vizau Ucraina au intrat în spaţiul aerian al Moldovei, în timp ce autorităţile au învinuit Kremlinul de alimentarea protestelor antiguvernamentale, ceea ce acesta a negat, aminteşte Reuters.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat la rândul ei în februarie Moscova de pregătirea unei lovituri de stat pentru a răsturna guvernul.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Lipsa de logica si chiar de bun simt e evidenta la englezoi.si propaganda desantata are totusi limitele ei.

    1. Faci doar propaganda contra sau ai si niste contra-argumente?

    Uk e in rahat pana la nas si acum vor sa l imprastie… Ukraina este ruseasca englezule… Iar R. Moldova este romaneasca…

    Prin actiunile lor ticaloase, de inarmare a Moldovei, acesti banditi din UK, alaturi de fratii lor, banditii mai mari, SUA, vor reduce Moldova la statutul de stat esuat in ruine fumegande, dupa modelul Ucrainei! Doar ca, in timp ce Ucraina, avand cu totul alte dimensiuni si fiind inarmata pana-n dinti, inca mai rezista, intr-o tara ajunsa ca in filmele americane post-apocaliptice, in schimb Moldova va fi imediat distrusa si inabusita in sange si in ruine, daca va continua cu politica sinucigasa impusa de catre sorosista dementa si antinationala, Maia-balaia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb