ŞEFUL FISCULUI:  "Este nevoie de realocare de personal spre zone deficitare, dar nu vor fi disponibilizări"

Mina Irina
Politică / 7 iulie 2017

Bogdan Stan (Sursa foto: captură Youtube)

Bogdan Stan (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 19:28

Fiscul va avea nevoie de o realocarea a angajaţilor în domeniile unde există deficienţe, în contextul creării unui sistemul informatic de interconectare a bazelor de date, iar instituţia face în acest sens o analiză care va fi prezentată premierului Mihai Tudose, a declarat astăzi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan.

Premierul Mihai Tudose a cerut astăzi, la întâlnirea pe care a avut-o cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor, ca până joi să aibă pe masă o foaie de parcurs în care să fie prezentaţi paşii pentru realizarea unei structuri informatice, un sistem unitar care să interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate, respectiv a Ministerului Finanţelor (MFP), ANAF şi Trezoreria, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), relatează News.ro.

În paralel, Fiscul face o analiză pentru a vedea ce oameni trebuie realocaţi în zonele unde există deficienţe, potrivit lui Bogdan Stan. El a explicat: "Suntem într-o analiză şi vom prezenta premierului un material în acest sens. Analiza va avea în vedere eficientizarea factorului uman, raportat la veniturile încasate la buget pe fiecare regiune şi la numărul de contribuabili administraţi. (...) Va fi nevoie de realocarea resurselor umane pe zonele deficitare, nu vorbim de disponibilări. (...) Angajaţii trebuie să fie eficienţi acolo unde avem deficienţe".

Stan a precizat că nu i-a fost cerută demisia "până în acest moment" şi nici nu i-a fost dat vreun ultimatum.

Preşedintele ANAF a mai spus că premierul Tudose a promis sprijin pentru rezolvarea problemelor legate de plata salariilor angajaţilor instituţiei: "Suntem fără bani pentru cheltuielile salariale pe ultimele două luni. Premierul ne-a promis sprijin pentru a găsi soluţii în vederea plăţii salariilor pe ultimele două luni".

Şeful Fiscului consideră că noul sistem unitar este necesar în condiţiile în care sistemul IT al ANAF, care gestionează peste 270 de baze de date, este învechit, cu servere achiziţionate în 1999.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:13 Şeful STS, Marcel Opriş, participă la discuţia premierului Tudose cu preşedintele ANAF şi cu ministrul Finanţelor

Sistemul informatic al Agenţiei urmează să fie conectat cu MFP şi Trezoreria

Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, a venit la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Mihai Tudose, ministrul Finanţelor şi şeful ANAF pentru găsirea unei soluţii de a conecta sistemul informatic al Agenţiei fiscale cu cel al Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi al Trezoreriei, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale.

Marcel Opriş a ajuns la sediul Guvernului după ora 13.00 în contextul în care "se caută o soluţie pentru interconexiunea IT între ANAF, Ministerul Finanţelor şi Trezorerie", au afirmat sursele citate.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:50 Ludovic Orban: "Atât Grindeanu, cât şi Tudose au vrut să îl demită pe şeful ANAF; oare cine i-a oprit?"

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că atât fostul premier Sorin Grindeanu, cât şi actualul prim-ministru Mihai Tudose au vrut să-l demită pe şeful ANAF şi se întreabă cine i-a oprit pe să facă acest lucru.

Ludovic Orban a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook: "A fost tare Dragnea cu declaraţia că nu a ştiut nimic de controlul ANAF la Rise Project. Atât fostul premier Grindeanu, cât şi noul premier Tudose au vrut să îl demită pe şeful ANAF. Şi nu au reuşit. Oare cine i-a oprit? Să fie oare cel la care mă gândesc eu? Şi care a fost misiunea pentru care a fost păstrat în funcţie?".

(S.A.)

------------

Premierul Mihai Tudose i-a chemat, astăzi la Palatul Victoria, pe şeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru discuţii ce privesc gradul redus al colectării TVA, prim-ministrul fiind nemulţumit de acest lucru, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro.

Întâlnirea a fost programată iniţial pentru ora 9:30, însă a fost amânată pentru ora 14:30, menţionează agenţia de presă.

Este cea de-a doua întâlnire din această săptămână dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele ANAF pe tema gradului redus de colectare a TVA prima având loc miercuri, tot la sediul Guvernului, discuţie ce a durat mai bine de trei ore. Înainte de întâlnirea de la Palatul Victoria, Tudose afirma, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat dacă intenţionează să-l demită de Bogdan Stan, că are în vedere înlocuirea tuturor celor care nu îşi fac treaba, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb