Şeful Lukoil se aşteaptă ca preţul petrolului să rămână relativ ridicat

T.T.
Companii / 28 februarie 2019

Vagit Alekperov (Sursa foto: Twitter)

Vagit Alekperov (Sursa foto: Twitter)

Următorii 10-15 ani vor fi o perioadă de dezvoltare stabilă pentru industria petrolieră, iar preţurile vor rămâne relativ ridicate, la 60-70 de dolari per baril, a declarat, ieri, directorul general al grupului petrolier rus Lukoil, Vagit Alekperov, transmite Reuters.

Cotaţia barilului de petrol a crescut cu aproximativ 20% de la începutul anului, graţie unui acord de reducere a producţiei convenit de Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu alţi mari producători de petrol care nu sunt membri ai cartelului, precum Rusia.

Într-un discurs ţinut, ieri, în camera superioară a Parlamentului rus, Vagit Alekperov a spus că există motive să credem că preţul petrolului va fi unul relativ ridicat, având în vedere impactul pe termen lung al colapsului preţurilor în 2014, precum şi prognozele care arată spre o încetinire a producţiei de petrol a SUA.

"Diminuarea investiţiilor după scăderea preţului în 2014 trebuie să aibă un efect. Lumea nu i-a simţit consecinţele încă. Din cauza inerţiei semnificative din industria petrolieră şi a lungului ciclu de la investiţii până la demararea producţiei, estimăm că efectul real al diminuării investiţiilor va fi resimţit abia începând din 2022", a spus Alekperov, potrivit Agerpes.

Preţul petrolului s-a prăbuşit, în 2014, din cauză că statele OPEC au decis să menţină acelaşi nivel al producţiei în pofida faptului că piaţa mondială era supra-aprovizionată, ca urmare a creşterii producţiei de petrol de şist în SUA şi a creşterii modeste a cererii de petrol în China.

OPEC şi alţi mari producători, în frunte cu Rusia, o alianţă cunoscut sub denumirea OPEC+, au convenit, în decembrie 2018, să reducă oferta de petrol cu 1,2 milioane de barili pe zi timp de şase luni, începând cu data de 1 ianuarie 2019. În cadrul acestui acord, Rusia s-a angajat să îşi reducă producţia cu 228.000 de barili pe zi.

Sursele citate de Reuters au informat că Ministerul rus al Energiei intenţionează să organizeze o reuniune cu producătorii ruşi de petrol în data de 1 martie pentru a discuta acordul OPEC+. Alekperov a confirmat că această reuniune va avea loc, precizând că şi el va lua parte.

După discursul din Camera Superioară a Parlamentului rus, Vagit Alekperov le-a declarat jurnaliştilor că un preţ al petrolului de 60-70 de dolari per baril este unul relativ ridicat şi corect, permiţând investiţiile.

Lukoil este al doilea mare producător de ţiţei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridică la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb