Senatul SUA l-a condamnat pe Vladimir Putin drept criminal de război

Senatul SUA l-a condamnat pe Vladimir Putin drept criminal de război

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 16 martie 2022

Senatul SUA l-a condamnat pe Vladimir Putin drept criminal de război

Senatul Statelor Unite a adoptat, marţi, în unanimitate, condamnarea drept criminal de război a preşedintelui rus, Vladimir Putin, într-o demonstraţie rară de unitate în Congresul divizat politic, potrivit Reuters.

Rezoluţia, iniţiată de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide, a încurajat Curtea Penală Internaţională (CPI) de la Haga şi alte naţiuni să vizeze armata rusă în orice anchetă a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

"Toţi cei din această cameră ne-am alăturat, democraţi şi republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de răspunderea pe care o are pentru atrocităţile comise împotriva poporului ucrainean", a spus liderul majorităţii democraţilor din Senat, Chuck Schumer, într-un discurs înaintea votului.

Rusia îşi motivează acţiunile drept o "operaţiune militară specială" de demilitarizare şi "denazificare" a Ucrainei. Mai mult decât atât, Putin a numit statul ucrainean o "colonie americană cu un regim marionetă şi fără tradiţia unei statalităţi independente".

Moscova nu a reuşit să captureze niciunul dintre cele mai mari 10 oraşe din ţară în urma invaziei sale, care a început pe 24 februarie şi care reprezintă cel mai mare atac asupra unui stat european din 1945.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. S-au miscat cam greu americanii

    1. S-au gandit ca si ei eu facut crime de razboi insa pana la urma l-au 'condamnat' pe putin cu speranta ca multi oameni au uitat ce au facut ei.

    Senatul nu condamna ci face declaratii politice.

    1. Au condamnat oare si intrarea Americii cu trupe in Vietnam , Panama , Irak , Afganistan ,Siria ? Criminali sunt (si) cei care l-au omorat pe captivul Saddam !

      Asta nu se pune...ca sunt americani!

      Cat au anexat americanii din "Vietnam, Panama, Irak, Afganistan, Siria"? Ai scapat sa ne lamuresti...

      Ei i-au exploatat si pe negrii!

      Daca ar fi existat americani pe timpul lui Burebista, le-am fi aratat noi cine e stapanul! 

      Senatul face declaratii politice prin care condamna.

      Pe scurt, condamna. 

      Trol rus nerusinat care se crede destept.

      Nu era vorba despre ce au anexat americanii in acele razboaie, dupa cum zicea "opinia 2", ci despre ceea ce au facut trupele acolo.Americanii au luat doar Texasul , in razboiul cu Mexic, dar acolo a fost doar un razboi de reintregire a tarii, iar dreptul de proprietate asupra Canalului Panama a fost recunoscut in 1977 in favoarea statului Panama, etc.. Comentam despre altceva. Deci nu aveam ce sa lamurec.Nu este neaparat nevoie sa anexezi teritorii fizic: poti sa le conduci si prin "interesele americane , rusesti" etc.acele state. Nu-i asa?

      Da, e corect.

      Trol kievean nerusinat care ascunde adevarul crimelor facute de regimul ultranationalist de la Kiev. ONU scrie asta despre crimele ucrainienilor.

       

      For six years, people in Donbass, Ukraine have been living in fear. Fear of the physical violence caused by the conflict surrounding them. Fear about whether or not they will earn enough money or be able to access pensions to support themselves. Fear of living close to the ‘contact line’, which is littered with landmines and other explosives. And now, fear of a virus that has wreaked havoc on the world and threatens to intensify all the challenges associated with a humanitarian crisis. 

      More than 10,000 civilians have been killed or injured and 1.4 million people have been registered as internally displaced as a result of Europe’s deadliest conflict in the past two decades.

      Te pomenesti ca acum trebuie sa stiu si sanskrita.

      Trolule, eu sunt roman si vorbesc romaneste, nu rus-engleza ta. 

      Atunci esti condamnat la cenzura si prostie vesnica. Pentru ca documentele ONU nu vor fi traduse de ticalosii care te conduc.

      Aceste documente vorbesc despre crimele regimului de la Kiev. 

      Uite traducerea atunci, poate te luminezi din bezna in care esti tinut.

      "Timp de sase ani, oamenii din Donbas, Ucraina, au trait in frica. Frica fata de violenta fizica provocata de conflictul din jurul lor. Frica de a nu sti daca vor castiga suficient de multi bani sau de a putea accesa pensiile pentru a putea trai. Frica de a trai aproape de linia de contact, care este plina cu mine si alte bombe. Iar acum, frica de un virus care a facut ravagii in lume.

      Mai mult de 10 000 de civili au fost omorati sau raniti si 1.4 milioane de oameni au fost inregistrati ca migranti in urma celui mai ucigator conflict al Europei in ultimele doua decade". 

      Sari de la una la alta:

      1. "Criminali sunt (si) cei care l-au omorat pe captivul Saddam !" Daca Saddam nu facea genocidul impotriva Kurzilor si nu ataca Kuweit-ul, americanii nu interveneau in Irak militar, cel mult aplicau sanctiuni economice. Dar, repet, nu anexau teritorii

      2."Nu este neaparat nevoie sa anexezi teritorii fizic: poti sa le conduci si prin "interesele americane , rusesti". Pai si atunci rusii de ce au anexat Crimeea si se pregatesc Donbas daca "pot sa le conduca prin "interese rusesti"? Si mai ales de ce au intervenit militar intr-o tara care nu i-a atacat? Parca ziceau ca isi fac exercitii militare anuale in Belarus. Vezi, asta este diferenta intre SUA si Rusia. Tarile democratice vor aliante cu SUA, iar cele cu regimuri dictatoriale se refugiaza sub umbrela Rusiei. 

      Mai rusnacule, cum demonstreaza acest text ca eu as fi trol ucrainean. Ce procese "intelectuale" ai suferit?

      Mai prostovanule, eu am spus ca precizarea ta ca Senatul nu condamna ci face declaratii politice este o prostie a unuia care se crede destept.

      Tot ce ai spus ulterior este doar confirmare a prostiei tale. 

    Senatul SUA, daca ar urma valorile care le au consacrat, si care au fost sursa puterii SUA, ar condamna pentru crime impotriva umanitatii, statul cu cei mai multi locuitori, o dictatura prin constitutie, nociva pentru tot globul, si anume Facebookistanul

    1. Problema consta in faptul ca mai intai ar trebui sa condamne barna din ochii lor,nu e corect sa te uiti in curtea altora in timp ce in curtea ta e vraiste.Cate popoare a bombardat China,cati oameni au fost stramutati din cauza lor,cati oameni au lasati fara case?Se vorbeste despre crime impotriva umanitatii comise in China dar si in Ucraina se vorbeste despre acelasi lucru.Intreba un comentator de aici ca din ce surse stiu eu ca s-au comis crime in Ucraina in ultimii opt ani?De unde stii tu ca au fost comise crime in China?Niciumul dintre noi nu am vazut cu ochii nostri dar bombardamentele facute de SUA(si Rusia si Turcia si altii) in tari precum Siria,Irak,au fost vazute de toata lumea.Nu stiu daca sunt ei in masura sa condamne,asta e problema,rade ciob de ciob cand el e facut zob!

    Asta cu Haga chiar e tare tinand cont ca SUA are American Service-Members' Protection Act a carui autorizatie a fost denumita "Hague Invasion Act". SUA nu recunoaste jurisdictia acelui tribunal.

    Deci... aia stiu ce au votat? 

    O alta parte a presei relateaza altceva. Anume ca Senatul a aprobat anchetarea lui Putin si a Rusiei de catre o curte penala internationala pe care nu o recunoaste nici SUA, nici Ucraina.

     

    Senatul SUA a aprobat în unanimitate o rezoluție, marți seara, prin care solicită anchetarea de către Curtea Penală Internațională a președintelui rus Vladimir Putin și a regimului său pentru crime de război. O propunere salutară în contextul invaziei Ucrainei de către Putin, dar, în egală măsură, aberantă, pentru simplul motiv că SUA nu recunoaște competența Curții Internaționale de Justiție de la Haga. Și, ca bîlciul să fie complet, Curtea nu e recunoscută nici de Ucraina. 

    Conform rezoluției, Senatul american condamnă ferm „violența, crimele de război, crime împotriva umanității” efectuate de forțele militare ruse sub conducerea lui Putin. Rezoluția îndeamnă instanțele penale internaționale să-l investigheze pe Putin, pe membrii consiliului său de securitate și pe liderii săi militari pentru crime de război.

    „Aceste atrocități merită să fie anchetate drept crime de război”, a declarat liderul majorității din Senat, Chuck Schumer. 

    condamnare fără executare ?

    fără executare doar pentru cei ce au executat ordinele criminale "chiar cu pretul vieţii" nu şi pentru cei ce le-au iniţiat , dat si transmis, 

    1. Mai Gagarin, vezi-ti de calea ta la tinichigerie! Ai venit sa ne vorbesti despre prostii, ca celalalt rusnac, de la comentariul nr.2. Luati dictionarul si invatati limba romana!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb