SERGHEI LAVROV: "Acuzaţiile de la Bucea sunt menite să submineze negocierile ruso-ucrainene"

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 6 aprilie 2022

"Acuzaţiile de la Bucea sunt menite să submineze negocierile ruso-ucrainene"

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat ieri că descoperirea cadavrelor în oraşul ucrainean Bucea este o provocare menită să submineze negocierile ruso-ucrainene aflate în curs de desfăşurare, informează AFP, conform Agerpres.

"Întrebarea care se pune este: la ce foloseşte această provocare deschisă şi mincinoasă (...) Suntem înclinaţi să credem că serveşte pentru a găsi un pretext care să submineze negocierile", a spus ministrul Serghei Lavrov într-o intervenţie video difuzată de televiziunea rusă.

Negocierile continuă între Ucraina şi Rusia. Săptămâna trecută, după o întâlnire la Istanbul, Moscova a anunţat că îşi va reduce drastic activităţile militare în nordul Ucrainei.

La rândul său, Kievul a înaintat Moscovei propuneri care cer un acord internaţional prin care să se stabilească ţări care să îi garanteze securitatea. În schimb, Ucraina ar accepta un statut de neutralitate, "non-nuclear", ar renunţa la aderarea la NATO şi la a permite stabilirea de baze militare străine pe teritoriul său. Conform acestor propuneri, Moscova ar trebui să nu se opună aderării Ucrainei la UE.

Deocamdată, Kremlinul nu a răspuns oficial acestor propuneri, iar discuţiile continuă prin videoconferinţă.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, situaţia din Bucea vizează "deturnarea atenţiei de la procesul de negociere, distragerea atenţiei de la faptul că partea ucraineană, după Istanbul, a început să dea înapoi, a încercat să vină cu noi condiţii".

Cu toate acestea, Serghei Lavrov a dat asigurat că Rusia este "pregătită" să continue negocierile.

Aceste acuzaţii vin pe fondul indignării internaţionale după descoperirea a numeroase cadavre în Bucea în urma retragerii armatei ruse. Kiev a denunţat un masacru, dar Moscova a negat orice responsabilitate, considerând-o înscenare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Maskirovka

    BUCHA. Bucea e un sat din jud. Cluj.

    Daca se dovedeste ca ei sunt cei care au procedat asa, sunt curios ce masuri vor lua rusii impotriva militarilor lor care au facut asta! Dar daca se dovedeste ca nu ei sunt responsabili de aceste crime, vreau sa stiu cum isi vor scoate camasa cei care i-au acuzat pe rusi! Trebuie facuta o ancheta la care sa participe toate partile interesate. Sa nu uitam ca in razboiul impotriva Serbiei, NATO a acuzat fortele sarbe ca au bombardat o piata si au ucis civili nevinovati. Dupa ceva timp s-a dovedit ca nu au fost ei, dar nu si-au cerut scuze fata de acuzatiile aduse.Daca stau si ma gandesc, care ar fi fost logica ca rusii sa procedeze asa cum se spune?Sa isi mai adune alte sanctiuni?Dar daca batalionul ( neonazit)Azov, au sacrificat civili ucrainieni ca sa fie acuzati rusii? Faptele se vad, trebuie cautati doar vinovatii! SI PEDEPSITI!

    1. La cum au gandit si cum duc acest razboi rusii vor iesi mai botiti decat au intrat dar seful este hotarat si aplica in continuare strategii staliniste pentru obiective fanteziste si cu termene doar de el cunoscute pe care le tot modifica fara nici o explicatie coerenta. De fapt rusii ei nu fac nimic in Ucraina, ei nici nu sunt acolo, totul este o inscenare a occidentului si ucrainienilor pentru a izola mareata natie rusa si sa o impiedice sa isi ocupe locul cuvenit intre imperiile lumii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb