"Severstal" iese de pe piaţa americană

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iulie 2014

"Severstal" iese de pe piaţa americană

Gigantul siderurgic rus obţine 2,33 miliarde dolari pe fabricile sale din SUA

Grupul siderurgic rus "Severstal" iese de pe piaţa din SUA, înstrăinând cele două fabrici ale sale către "AK Steel Holding" Corp. şi "Steel Dynamics" Inc. pentru aproximativ 2,33 miliarde dolari.

"Steel Dynamics" Inc. a anunţat, ieri, că va plăti circa 1,63 miliarde dolari pentru uzina Severstal din Mississippi, iar restul va fi achitat de către "AK Steel" pentru uzina din Michigan. Construită în 2007, fabrica din Mississippi este una dintre cele mai noi din domeniu, din America de Nord. Unitatea are o capacitate de producţie de 3,4 milioane de tone. Achiziţia acesteia va creşte capacitatea anuală de livrare a "Steel Dynamics" cu aproape 40%, la 11 milioane de tone. "Steel Dynamics" anticipează că această afacere îi va aduce imediat un plus în privinţa câştigului pe acţiune.

Banii pe care îi obţine "Severstal" din înstrăinarea fabricilor din SUA ar putea fi alocaţi plăţii de dividende către acţionari. "Vânzarea celor două fabrici deblochează o valoare substanţială către acţionarii Severstal", a declarat Alexei Mordaşov, cel care controlează "Severstal" şi este, totodată, director executiv al companiei.

Plecarea "Severstal" din SUA vine în contextul înăspririi tensiunilor dintre America şi Rusia, respectiv a sancţiunilor impuse Moscovei pe fondul situaţiei din Ucraina. Sancţiunile nu privesc grupul "Severstal", nici conducerea acestuia. În schimb, companiile miliardarului Alexei Mordaşov aveau în proprietate, în luna aprilie, aproa­pe 6% din "Bank Rossiya", care este ţintă a sancţiunilor impuse de SUA Rusiei.

Board-urile companiilor implicate în tranzacţia cu "Severstal" au aprobat afacerea, care este aşteptată să se finalizeze înainte de sfârşitul anului curent. Grupul rus a mai vândut, luna aceasta, divizia sa de cărbune din SUA către societatea canadiană "Corsa Coal" Corp., obţinând în schimb 140 de milioane de dolari.

Industria oţelului din SUA este afectată de o capacitate excedentară, care a redus preţurile de pe piaţa de profil. Data de 14 iulie, 21% din capacitatea de producţie din domeniu (din SUA) era neutilizată, conform datelor Institutului American al Fierului şi Oţelului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb