Shanghai Stock Exchange lansează o piaţă de tipul Nasdaq

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iulie 2019

Shanghai Stock Exchange lansează o piaţă de tipul Nasdaq

Star Market, noua platformă, este destinată companiilor tehnologice şi va debuta în 22 iulie

25 de societăţi vor fi lansate la tranzacţionare

Star Market, platformă a Shanghai Stock Exchange pe care vor fi tranzacţionate companii tehnologice după modelul pieţei americane Nasdaq, va debuta în 22 iulie, anunţă South China Morning Post.

Până la data de 4 iulie, 25 de companii au primit aprobarea pentru lansarea la tranzcţionate pe această platformă, conform informaţiilor publicate de Star Market.

Piaţa destinată societăţilor din sectorul tehnologic al Chinei a fost lansată în mod oficial de Comisia de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China, pe 13 iunie. Atunci, Huang Hong­yuan, preşedintel bursei, declara că primul lot de companii va începe tranzacţionarea pe noua piaţă în două luni.

Star Market urmăreşte să creeze o nouă platformă prin care să obţină finanţare societăţile din China continentală care au operaţiuni în domenii precum producţia de cipuri şi biotehnologie. Lansarea platformei a fost grăbită şi de faptul că aceste companii se confruntă cu perspectiva ca lanţurile lor de aprovizionare să fie "strangulate" de furnizorii din SUA, în contextul în care războiul comercial dintre Washington şi Beijing a escaladat, devenind un război tehnologic în mai 2019. Ulterior, însă, SUA au oferit concesii în acest conflict, inclusiv renunţarea la impunerea de noi taxe şi o relaxare a restricţiilor asupra companiei chineze Huawei.

Prima societate care va lansa o ofertă publică iniţială (IPO) pe noua piaţă este Suzhou HYC Tech­nology. Titlurile acesteia au fost suprasubscrise de 335,6 ori.

"Majoritatea investitorilor cred că aceste acţiuni sunt o achiziţie bună, cu un potenţial imens de creştere", a declarat He Yan, administrator de fonduri.

La data de 15 iunie, Shanghai Stock Exchange a informat că va interveni în situaţia în care se va consemna o volatilitate crescută în prima zi de tranzacţionare a companiilor listate la Star Market.

Piaţa poate suspenda tranzacţiile timp de 10 minute dacă acţiunile unei companii urcă sau scad cu 30% faţă de preţul de deschidere. O nouă suspendare, de 10 minute, se va impune dacă declinul sau creşterea ating 60%. Noua bursă nu va impune în primele cinci zile de funcţionare limite zilnice în privinţa creşterii sau scăderii cotaţiei titlurilor. Din a şasea zi, însă, preţul acţiunilor companiilor de pe noua platformă va putea scădea sau creşte cu o limită zilnică de 20%, faţă de 10%, cât este limita la Shanghai Stock Exchange.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb