SIBEX Atmosferă de vacanţă, în condiţiile unor fluctuaţii reduse

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 aprilie 2014

Cotaţiile futures au evoluat mixt în prima jumătate a şedinţei de joi de pe piaţa Sibex, dar această evoluţie nu i-a ţinut conectaţi pe speculatori, interesul fiind redus după aproape şapte ore de la deschidere, în condiţiile unor fluctuaţii mici. Conform datelor de la ora 16.30, volumul se situa sub 300 de contracte cu o valoare ce depăşea uşor 4,3 milioane de lei. "Piaţa resimte apropierea sărbătorilor de Paşti, speculatorii fiind cu gândul la mini-vacanţă şi doar o evoluţie spectaculoasă în SUA ar putea aduce un pic de adrenalină şi la Sibex în partea a doua a zilei", a comentat un broker situaţia consemnată după jumătate din orarul de tranzacţionare.

După trei şedinţe cu aprecieri generoase care au generat şi o lichiditate ridicată, cotaţia futures de la Sibiu a Dow Jones a început ziua pe scădere, depreciindu-se cu până la 48 de puncte faţă de închiderea zilei precedente. Scăderea, de altfel nu foarte agresivă, s-a temperat după prânz şi apoi, după publicarea ştirilor privind şomajul de pe piaţa americană, indicele a reintrat pe plus, apreciindu-se moderat. Ca urmare, la ora 16.30, DEDJIA_RON câştiga 12 puncte şi valora 16.347 puncte. Şi futures-ul de peste ocean semnaliza aprecieri pentru indici în contextul în care investitorii "cântăreau" rezultatele unor companii cum ar fi Google Inc. şi Morgan Stanley şi după ce datele economice au indicat că, săptămâna trecută, mai puţini americani au solicitat ajutor de şomaj decât estimaseră analiştii. În contextul dat, mai mult ca sigur evoluţia de la NYSE urma să fie din nou decisivă atât pentru direcţia indicelui, cât şi pentru nivelul de lichiditate.

Pe segmentul derivatelor valutare euro creştea faţă de dolar. Pe acest fond, speculatorii au încheiat, până la ora 16.30, doar 53 de contracte. Moneda comună europeană creştea cu 0,32% şi era estimată la 1,38630 USD.

Pe segmentul mărfurilor, se tranzacţiona derivatul pe preţul petrolului, pe scadenţa de luna viitoare. Până la ora 16.30 au fost încheiate 17 contracte DEOIL_LSC iar cotaţia se aprecia cu 0,64%, la 103,94 dolari/baril.

În sectorul derivatelor pe acţiuni mişcarea era foarte slabă, fiind încheiate numai 9 contracte DESIF5 iunie şi 6 contracte DESIF4 iunie. Cotaţia estimată pentru titlurile SIF Oltenia valora 1,9410 lei pe termenul scurt, în scădere cu 1,02%, în vreme ce o acţiune SIF4 era estimată la 0,7135 lei, în minus cu 0,28%, pe aceeaşi scadenţă.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb