În săptămâna 4-8 noiembrie, speculatorii au fost destul de activi pe segmentul derivatelor. Raportat la toată perioada menţionată, numărul contractelor s-a ridicat la aproape 10.000, înregistrându-se cea mai bună evoluţie din ultimele trei săptămâni. Cea mai lichidă şedinţă a săptămânii a fost consemnată joi 7.08, cu un total de 3269 de contracte, nivel care nu a mai fost atins de la sfârşitul lui august încoace. Interesul nu s-a confirmat însă şi vineri, când volumul s-a situat la 1503 contracte, cu o valoare de aproape 21 de milioane lei. Peste 71% dintre acestea au fost încheiate pe derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones. Cele 1076 de contracte au fost realizate la cotaţii între 15.510 şi 15.718 puncte, speculatorii având la dispoziţie un culoar de preţ mai mult decât generos: 208 puncte. Preţul futures al indicelui american a închis la Sibex la un nivel record de 15.695 de puncte, în urcare cu 145 de puncte. Avansul a reprezentat un excelent filon de exploatat pentru cumpărători. Creşterea spectaculoasă a fost susţinută de evoluţia de la NYSE, unde indicele Dow Jones a închis la un nivel record, după ce datele mai bune decât previziunile privind piaţa muncii au sugerat că economia creşte suficient de bine pentru a putea suporta o reducere a stimulentelor.
În sectorul derivatelor valutare, euro şi-a continuat deprecierea faţă de dolar, astfel că vânzătorii au obţinut din nou profituri. Pentru perechea euro/dolar, numărul contractelor încheiate pe scadenţa decembrie a fost de 233. Moneda unică a pierdut 0,41% şi a fost cotată la 1,3365 USD. Pe pieţele externe, dolarul a urcat la maximul din ultimele două luni, după de un raport al Departamentului Muncii din SUA a indicat o evoluţie în creştere a locurilor de muncă, fapt care a amplificat "pariurile" că FED va reduce stimulentele economice. În ultimele două săptămâni, moneda comună a pierdut 3,3%.
Pe piaţa derivatelor pe mărfuri, s-a tranzacţionat ca de obicei, pe preţul aurului petrolului. S-au înregistrat 110 contracte SINGOLD decembrie 2013, în contextul unei deprecieri de 19,1 dolari, la 1286,4 USD/uncie. Şi pentru produsul cu mărimea de zece uncii cu simbolul SIBGOLD_RON s-a consemnat o depreciere de 19,7 USD, la 1286 dolari. Numărul contractelor a fost de 25. Evoluţia negativă a aurului a venit în contextul aprecierii dolarului, fiind ştiut că, de regulă, cele două active evoluează în sensuri opuse. Pentru petrol, simbolul DEOIL_LSC a atras 22 de contracte, iar barilul a fost cotat pentru decembrie la 94,3 USD, după o creştere de 0,19%.