ZIARUL BURSA

11 noiembrie 2013
Ediţia din 18.09.2024
"Trei ambasadori ne-au cerut prelungirea mandatului lui Heinzmann", ne-a spus Dan Pascariu.

DEZVĂLUIRI DIN CULISE, FĂCUTE DE FOSTUL PREŞEDINTE AL CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE "Ministrul Transporturilor a convenit cu Heinzmann să rămână la Tarom doar pentru imagine"

E.O.Companii / 11 noiembrie 2013

Conducerea Ministerului Transporturilor (MT) a convenit cu directorul general al companiei Tarom Christian Heinzmann ca acesta din urmă să rămână la conducerea societăţii de stat doar pentru imagine, ne-a spus Dan Pascariu, fostul preşedinte al CA, subliniind că reprezentanţii MT cunosc "deficienţele" lui Heinzmann.

Potrivit domnului Pascariu, ambasadorii Olandei, Belgiei şi Marii Britanii în ţara noastră au avut întâlniri cu foştii membrii ai Consiliului de Administraţie (CA) de la Tarom, asupra cărora au făcut presiuni pentru prelungirea mandatului lui Christian Heinzmann.

Defiscalizarea producţiei de valoare adăugată

Defiscalizarea producţiei de valoare adăugată

Daniel IonescuMacroeconomie / 11 noiembrie 2013

Impozitul a ajuns - din mijloc instituţional de susţinere a existenţei împreună şi de stimulare a afacerilor - un instrument confecţionat politic prin care Puterea, confiscând în interes propriu mandatul exercitării suveranităţii încredinţat de suveran, forţează prin mecanisme de "condiţionare" a producţiei de valoare adăugată "rămâ­nerea la frâie" şi nu finanţarea bunurilor şi serviciilor publice!

Gata cu privilegiile!

IMPOZITUL PE CONSTRUCŢIILE SPECIALE Gata cu privilegiile!

Alexandru SârbuCompanii / 11 noiembrie 2013

Companiile care reclamă că taxa aplicată construcţiilor speciale ar urma să facă mai costisitoare investiţiile în reţelele de infrastructură ar trebui să aibă în vedere că, până în prezent, au avut un statut privilegiat, comparativ cu dezvoltatorii imobiliari, care erau nevoiţi să plătească impozit pe clădirile pe care le realizau, ne-au precizat oficiali din Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

ANRE vrea să elimine "coşul" de gaze

ANRE vrea să elimine "coşul" de gaze

A.T.Companii / 11 noiembrie 2013

Reglementatorul pieţei noastre de energie (ANRE) doreşte să găsească o modalitate de a elimina treptat "coşul" de gaze pe care îl stabileşte lunar pentru consumatorii indus­triali, conform unor surse din piaţă.

Atac fără precendent al investitorilor faţă de măsurile Guvernului

UPDATE Atac fără precendent al investitorilor faţă de măsurile Guvernului

Ioana PopaCompanii / 11 noiembrie 2013

Update 12:08 FIC: "Impozitul asupra construcţiilor speciale se va răsfrânge indirect asupra consumatorului final al produselor" 

Consiliul Investitorilor Străini (Foreign Investors Council - FIC) se declară îngrijorat de introducerea unui impozit asupra construcţiilor speciale, deoarece nu a fost consultat şi nu i-a fost prezentată o analiză de impact a consecinţelor acestei taxe, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Aurel Bernat, BT Asset Management: "Interesul pentru acţiuni creşte pe măsură ce dobânzile scad"

CEMACON - CEL MAI BUN PLASAMENT AL ULTIMEI LUNI Aurel Bernat, BT Asset Management: "Interesul pentru acţiuni creşte pe măsură ce dobânzile scad"

Veronica PlăcintescuInvestiţii Personale / 11 noiembrie 2013

Acţiunile "Cemacon" Cluj-Napoca (simbol CEON) au adus investitorilor cele mai mari randamente din piaţă, de 25,68% (raportat la moneda euro), în perioada 7 octombrie - 7 noiembrie, cu 3,74 puncte procentuale sub randamentul din perioada 4 octombrie - 6 noiembrie, când cotaţia CEON a progresat cu 29,42%, potrivit unei analize a ziarului BURSA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Acţiunile "Impact", la maximul anului

Acţiunile "Impact", la maximul anului

OCTAVIAN RADUPiaţa de Capital / 11 noiembrie 2013 /

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar "Impact Developer&Contractor" (IMP) au închis şedinţa de vineri, la preţul de 0,2388 lei/unitate, cel mai mare preţ de închidere din acest an.

Azi încep lucrările la Coresi Shopping Center

Azi încep lucrările la Coresi Shopping Center

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 11 noiembrie 2013 /

Reprezentanţii dezvoltatorului Immochan România, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, au anunţat că azi se pune "piatra de temelie" a viitorului Coresi Shopping Center.

MACRO NEWSLETTER 11 noiembrie 2013

MACRO NEWSLETTER 11 noiembrie 2013

Internaţional / 11 noiembrie 2013

Producţia industrială din Germania a înregistrat un declin peste aşteptări în septembrie 2013, cu o rată lunară de 0,9%, după un avans de 1,6% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 1%, de la 0,9% în luna anterioară.

OTE elimină 1.100 de posturi în Grecia

ALINA VASIESCUInternaţional / 11 noiembrie 2013

Compania de telecomunicaţii "Hellenic Telecommunications Organisation" (OTE) intenţionează să reducă 1.100 de locuri de muncă la divizia de telefonie fixă din Grecia, în vederea diminuării costurilor.

Profit peste aşteptări pentru "Allianz"

Profit peste aşteptări pentru "Allianz"

ALINA VASIESCUInternaţional / 11 noiembrie 2013

"Allianz" SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, şi-a majorat peste aşteptări profitul în trimestrul al treilea, ceea ce a determinat-o să-şi modifice în creştere estimările pentru câştigurile pe întregul an.

Şomajul din Statele Unite, în creştere

Şomajul din Statele Unite, în creştere

ALINA VASIESCUInternaţional / 11 noiembrie 2013

Rata şomajului din Statele Unite a crescut la 7,3% în octombrie, de la 7,2% în septembrie, când atingea nivelul minim al ultimilor cinci ani, conform datelor oficiale anunţate vineri, care arată însă că numărul angajaţilor din economia americană...

Homo economicus

Cristian PîrvulescuEditorial / 11 noiembrie 2013

Cristian Pîrvulescu

Acum, când dezbaterea publică de la noi (şi nu numai) se concentrează asupra "efectelor nefaste ale noilor impozite introduse de guvernul de stânga asupra economiei" e un moment bun să analizăm puţin teza de fundal a gândirii care domină...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 11.11.2013

V.R.Revista Presei / 11 noiembrie 2013

FINANCIAL TIMES

Renault-Nissan nu-şi va atinge ţinta de livrări de maşini electrice

Vânzările globale de maşini electrice sunt cu mai mult de patru ani în urma aşteptărilor, declară Carlos Ghosn, directorul Renault-Nissan, recunoscând...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo