Orange, Vodafone, Romtelecom şi Cosmote nu vor impozit pe construcţii speciale

Vlad Pîrvu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 11 noiembrie 2013

Orange, Vodafone, Romtelecom şi Cosmote nu vor impozit pe construcţii speciale

Orange România: "Impozitul pe construcţiile speciale va avea un efect negativ asupra operatorilor de telecom"

Companiile Orange România, Vodafone Româ­nia, Romtelecom şi Cosmote România se opun introducerii taxei pe construcţii speciale, anunţate de Guvern, în urma discuţiilor cu Fondul Monetar Internaţional.

Reprezentanţii Orange România au declarat, pentru ziarul BURSA, că adoptarea Ordonanţei de Urgenţă privind impozitul pe construcţiile speciale va avea un efect negativ asupra operatorilor de telecom, deoarece impune o nouă taxă cu impact direct în profitabilitate şi implicit în valoarea investiţiilor deja planificate pentru 2014. "Considerăm că această ordonanţă nu respectă principiul predictibilităţii şi stabilităţii fiscale, cu atât mai mult cu cât nu au existat nici consultări publice pe marginea acestui proiect de lege", au conchis reprezentanţii Orange.

Oficialii Vodafone România au declarat, pentru Mediafax, că aplicarea unui impozit pe construcţiile speciale va avea impact negativ asupra capacităţii de a investi pe termen lung. Conform sursei citate, reprezentanţii companiei au declarat: "Ştim că există discuţii despre un nou posibil impozit pe construcţiile speciale. Avem încredere că autorităţile vor acţiona pentru a asigura predictabilitatea mediului de afaceri. În urma licitaţiei de anul trecut, operatorii mobili au contribuit cu 700 de milioane de euro la bugetul de stat. De asemenea, taxele de utilizare a spectrului pe care le vom plăti, începând de anul viitor, sunt cu 40% mai mari decât cele anterioare licitaţiei. O nouă taxare va avea cu siguranţă un impact negativ asupra capacităţii noastre de a investi pe termen lung".

În acelaşi timp, oficialii companiilor Romtelecom şi Cosmote România au declarat, pentru HotNews, că decizia privind noul impozit ar trebui reanalizată. De asemenea, potrivit aceleiaşi surse, piaţa telecom din ţara noastră se confruntă deja cu mari provocări în identificarea de resurse pentru finanţarea investiţiilor în reţelele fixe şi mobile. Conform sursei citate, reprezentanţii celor două companii au declarat: "Asemenea măsuri sunt în contradicţie clară cu obiectivele naţionale şi europene de a stimula dezvoltarea societăţii informaţionale. De asemenea, afectează capacitatea industriei de a finanţa dezvoltarea reţelelor 4G şi de fibră optică, cu prejudicii pe termen lung asupra dezvoltării întregii economii. Având în vedere aceste argumente, credem cu tărie că o asemenea decizie ar trebui reanalizată. România are nevoie de investiţii în infrastructură, nu de taxe adiţionale pe acest segment. Sectorul telecom este deja printre cei mai mari contributori la bugetul de stat prin taxe şi impozite".

Guvernul doreşte instituirea unui impozit pe construcţii speciale de 1,5% din valoarea construcţiei, acesta incluzând taxarea liniilor şi cablurilor aeriene de telecomunicaţii, platformelor şi a altor echipamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb