PENTRU ACEST AN "Vinarte" estimează o cifră de afaceri de 11,5 milioane lei

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 11 noiembrie 2013

"Vinarte" estimează o cifră de afaceri de 11,5 milioane lei

Producătorul a lansat vinul "Floare de toamnă"

Producătorul de vinuri "Vinarte" anunţă vânzări de 8,5 milioane de lei pentru primele nouă luni ale anului în curs, estimând o cifră de afaceri de 11,5 milioane de lei, pentru tot anul 2013, potrivit lui Sergio Faleschini, preşedintele companiei.

Domnia sa ne-a spus că, în 2012, societatea pe care o conduce a produs aproximativ 1,5 milioane de litri de vin, 10% din producţie mergând la export, în acest an.

Vinul produs în cramele "Vinarte" şi destinat pieţelor externe merge în ţări ca Franta, Norvegia, Polonia, Danemarca, Japonia, Canada, Coreea, compania urmărind să-şi extindă exporturile în Rusia, SUA, Filipine, China, ne-a mai spus domnul Faleschini.

"S-ar spune că anul 2013 a fost un an de excepţie, în primul rând din punct de vedere cantitativ - producţia fiind cu cel puţin 50% mai mare decât în anul anterior. În ceea ce priveşte calitatea, anul 2013 se situează printre anii cu vinuri reuşite, în special în categoria vinurilor premium", potrivit domniei sale.

Producătorul de vinuri de categorie medie şi premium a lansat, anul trecut, un vin roşu sec, cu denumirea de piaţă Nedeea, o premieră pe piaţa românească, fiind primul cupaj realizat din trei soiuri de vie autohtone ("Fetească Neagră", "Negru de Drăgăşani" şi "Novac").

Sâmbătă, "Vinarte" a lansat primul său vin din acest an - "Floare de toamnă" - un cupaj de trei vinuri ("Pinot Noir", "Merlot" şi "Fetească Neagră"). Licoarea, care trebuie consumată până la Crăciun, a fost produsă într-o cantitate de 4.000 de sticle.

Vinurile de la "Vinarte" merg atât în retail, cât şi pe piaţa HoReCa.

Compania a plantat viţă de vie nouă, atât în trecut, cât şi pe parcursul acestui an.

În prezent, "Vinarte" deţine 300 de hectare de vie, din care 294 de hectare sunt pe rod. Din 2004 şi până în prezent, compania a reînnoit aproximativ 35% din suprafaţa cu vie şi intenţionează ca, în perioada 2014-2020, să continuie acest proces.

Fondurile europene pentru replantare accesate de societatea producătoare de vinuri, în cadrul programului de restructurare/reconversie, se ridică la valoarea de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Soiurile de vie internaţionale plantate de "Vinarte" sunt "Riesling Italian", "Sauvignon Blank", "Merlot", "Cabernet Sauvignon", "Pinot Noir", iar cele româneşti - "Tămâioasă Românească", "Fetească Albă", "Fetească Regală", "Fetească Neagră", "Negru de Drăgăşani", "Novac".

"Datorită programului de restructurare/reconversie, sectorul vitivinicol a avut o dezvoltare foarte bună, iar aceasta va continua, programul fiind relansat până în 2020. Va creşte cu siguranţă competiţia între producători şi, implicit, calitatea vinurilor", ne-a spus domnul Faleschini, susţinând că încă mai este loc de producători pe piaţa vinurilor din ţara noastră, dar că este din ce în ce mai greu de promovat noile produse.

Consumatorii de vin de la noi sunt tot mai mulţi, dar şi mai atenţi la calitate, potrivit lui Sergio Faleschini, care susţine că acest lucru este posibil datorită specialiştilor din piaţă (oenologi şi somelieri), al căror număr a crescut, aceştia aflându-se pe lângă producători şi în restaurante şi organizând degustări, vizite la crame, concursuri etc.

Cea mai mare problemă a domeniului este reprezentată, în opinia domniei sale, de "aşa numiţii producători de mâna a doua, care încearcă să vândă vinuri dubioase la marginea drumului şi nu numai, ca fiind 100% naturale, ele fiind, de fapt, contrafăcute".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb