SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones are încă resurse de creştere

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 iulie 2014

După ce în partea a doua a şedinţei de marţi deprecierea cotaţiei futures a Dow Jones a ţinut speculatorii în priză, ducând volumul la 1143 de contracte, debutul şedinţei de miercuri a readus o stare accentuată de apatie. Teama de o nouă şedinţă cu volum redus a fost însă risipită de revenirea speculatorilor odată cu deschiderea bursei americane de pe Wall-Street, care a provocat imediat creşterea speculaţiilor cu derivatul pe Dow Jones. De altfel, în ultimele zile, acest produs şi-a luat din nou în serios statutul de "salvator" al pieţei, generând cea mai mare parte din numărul contractelor. La ora 16.45 volumul derivatelor era de peste 600 de contracte iar valoarea tranzacţiilor depăşea 10 milioane de lei.

Pentru DEDJIA_RON se observau 583 de contracte încheiate pe scadenţa septembrie. Cotaţia indicelui creştea cu 42 de puncte şi era estimată la 16.893 de puncte. Aprecierea se înregistra pe fondul unei direcţii similare pe piaţa de la New-York, în contextul în care investitorii aşteptau publicarea minutelor de la ultima şedinţă a FED dar şi raportări financiare din partea companiilor. "Dacă pe piaţa americană va fi un sezon de raportări bun, care să susţină ce mai mare economie a lumii, cotaţia Dow Jones va mai găsi resurse de creştere iar acest lucru va exercita o influenţă favorabilă şi asupra pieţei derivatelor de la Sibiu", a explicat un broker.

Pe segmentul derivatelor valutare, jucătorii nu s-au arătat prea interesaţi de evoluţia parităţii euro/dolar, astfel că volumul acesteia era de numai 17 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică se deprecia uşor, cu numai 0,04% şi era estimată la 1,36100 dolari.

Pe segmentul derivate pe mărfuri se tranzacţiona timid preţul aurului. Se consemnau doar 6 contracte SIBGOLD_RON august iar preţul metalului galben se aprecia cu 9,9 USD, la 1324,9 dolari/uncie.

Şedinţa a adus şi tranzacţii pe piaţa spot unde participanţii au transferat 2230 de acţiuni Prodplast Imobiliare. Cotaţia unei acţiuni se deprecia destul de serios, cu 13,33%, la o cotaţie de 5,2 lei pentru o acţiune.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb