SIBEX Săptămâna trecută, cea mai slabă de la începutul anului

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 februarie 2016

Pe piaţa futures de la Sibiu, săptămâna trecută a evidenţiat din nou scăderea drastică a interesului speculativ, lichiditatea coborând la minimele anului. Semnele unei săptămâni foarte slabe s-au evidenţiat încă de luni 15.02, când totalul contractelor a fost de numai 10. Nici ziua de marţi 16.02 nu a fost una mult mai reuşită, cu doar 14 contracte realizate. Maximul săptămânii a fost atins miercuri 17.02, cu 25 de contracte futures, iar în şedinţa de joi 18.02 totalul a coborât la 17 contracte. În ultima sesiune volumul de la Sibex s-a cifrat la numai 8 contracte, cu o valoare de 106.280 de lei, unul dintre cele mai slabe rezultate din acest an. Per total, volumul de contracte din perioada 15-19.02 a fost de 74, consemnându-se cea mai slabă săptămână din acest an.

Din cele 8 contracte consemnate vineri doar 3 s-au îndreptat către derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones, pe scadenţa martie. Acesta nu a înregistrat o variaţie semnificativă faţă de "start of day price" depreciindu-se cu doar 6 puncte, la 16.434 de puncte. Comparativ cu închiderea de joi 18.02, DEDJIA 16C a bifat o apreciere de 28 de puncte.

Restul de 5 contracte a provenit de pe segmentul derivatelor valutare, prin perechea euro/dolar pe scadenţa martie (4 contracte) şi perechea euro/yen japonez pe acelaşi termen (un contract). Preţul futures al euro nu a înregistrat nici el variaţii consistente faţă de "start of day price", depreciindu-se cu numai 0,01%, la 1,1112 USD. Comparativ cu cotaţia de joi 18.02, euro a câştigat însă 0,16%. În raport cu moneda din Ţara Soarelui Răsare euro a încheiat şedinţa la 125,28 yeni, după o depreciere de 0,68% faţă de "start of day price".

Pe piaţa spot, şedinţa de vineri a adus schimburi cu 5000 de acţiuni Sigistrat Maramureş. Cotaţia unui titlu s-a depreciat cu 24,14% la 0,22 lei.

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cind iti spun trei persoane esti beat pleci la culcare. La Sibex ce e neclar? De ce continuati sa cheltuiti banii actionarilor?????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb