SIBIU Câştiguri de peste 50% pe vânzare

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 aprilie 2010

Şedinţa de miercuri a avut drept caracteristică de bază continuarea scăderilor şi chiar accentuarea acestora, mai ales în prima parte a zilei, pentru ca apoi să fie vizibilă o tendinţă de revenire, dar fără ca preţurile să iasă de sub zodia deprecierilor. Această direcţie s-a înregistrat sub influenţa evoluţiei puternic descendente de marţi de pe Wall-Street respectiv a ştirilor negative privind Grecia şi a posibilităţii apariţiei unei situaţii similare în Portugalia. Pe fondul acestora, lichiditatea a crescut semnificativ ajungând, conform volumului de aproape 10.000 contracte de la ora 17:15, la cel mai bun nivel din ultimele două săptămâni, valoarea tranzacţiilor fiind de 30,5 milioane lei. Explicaţia "eferves-cenţei" care i-a cuprins pe jucători vine din faptul că semnalele deprecierilor persistau de câteva sesiuni, iar "cine a crezut în scăderile preţurilor acţiunilor şi a luat poziţii short de ieri sau zilele trecute a avut posibilităţi de câştig extrem de bune", după cum declară Marcel Murgoci, director operaţiuni Estinvest. Aceas-tă situaţie este întărită şi de explicaţiile unui alt broker din piaţă, care a declarat că: "azi (n.r. - ieri) a fost o zi bună pentru mulţi investitori care tranzacţionează pe Bursa din Sibiu, respectiv cei care au mizat pe o scădere a pieţei în ultima perioadă, existând cazuri de clienţi care au marcat un profit de 50% (8960 lei în urma unei investiţii de 17600 lei) în doar câteva zile".

La debut, majoritatea participanţilor a început sa vândă, preţurile atingând pentru DESIF5 valori foarte scăzute înainte de startul şedinţei de la BVB. Minimul de 1,8138 lei/acţiunea SIF5 iunie a fost atins în jurul prânzului, pentru ca apoi să asistăm la o tendinţă de revenire, astfel că, oportunităţile de profit au apărut, pe rând atât pe vânzare cât şi pe cumpărare, fapt reliefat şi de volumul foarte bun, de peste 7,8 milioane de acţiuni SIF5. Şi pentru derivatul Dow Jones volumul de circa 1300 contracte existente la ora 17,15 a fost realizat pe fondul unei evoluţii similare, cu scăderi ample până în jurul orei 12,30 şi tendinţă de revenire după aceasta.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb