SIBIU Tranzacţii cu 5,5% din PPLI

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 octombrie 2010

Capul de afiş pentru bursa sibiană a fost a reprezentat, miercuri, de tranzacţiile din piaţa spot. În cadrul acesteia, revenirea la tranzacţionare a acţiunilor Prodplast Imobiliare (PPLI) după două zile de suspendare (25 şi 26.10), ca urmare a desfăşurării AGEA, a fost primită cu deosebit interes de participanţi, situaţie reflectată de volumul foarte bun. Investitorii au trans­ferat 1.153.598 acţiuni PPLI, reprezentând 5,5% din capitalul social al emitentului. Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 4,5 milioane de lei, PPLI fiind din acest punct de vedere, lider raportat la întreaga piaţă de capital autohtonă.

Pe segmentul derivatelor, cu o oră şi jumătate înaintea închiderii se observau 3.000 de contracte cu o valoa­re de 15,5 milioane lei. Valoarea totală a tranzacţiilor de pe piaţa Sibex (derivate + acţiuni) era astfel cu 65% peste cea de pe toată piaţa BVB. Pentru a doua zi la rând derivatul pe acţiunile SIF5 era cel mai tranzacţionat, tendinţa de depreciere din prima parte a zilei şi apoi revenirea pe plus din partea a doua având un efect de tonifiere a lichidităţii acestui produs. Scadenţa decembrie a fost în continuare cea mai tranzacţionată, în raport cu ea observându-se peste 1700 de contracte încheiate până la ora 17.30. În ceea ce priveşte cotaţia pentru termenul în discuţie, aceasta s-a încadrat între 1,4690 şi 1,5080 lei, culoarul de 390 de puncte fiind unul generos pentru speculaţii.

Pe segmentul indicilor, cotaţia futures a Dow Jones a continuat să se deprecieze. La Sibex, tranzacţiile cu DEDJIA_RON s-au amplificat după deschiderea de la NYSE unde Dow Jones pierdea peste 100 de puncte la 45 de minute de la debut.

Pe piaţa aurului, ziua de miercuri a fost una de scadenţă, termenul octombrie finalizându-se. Poziţiile rămase deschise au fost lichidate la cotaţia P.M. de referinţă a aurului comunicată de London Gold Market Fixing Ltd. din ziua scadenţei. Aceasta a fost de 1324.50 dolari pe uncie.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb