Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Partidului Popular European

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 22 noiembrie 2019

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) este, începând de ieri, vicepreşedinte al Partidului Popular European (PPE). El a fost ales în funcţia respectivă la Congresul Statutar al PPE care a avut loc la Zagreb, în Croaţia.

Cu acest prilej, Siegfried Mureşan a declarat: "În mandatul meu de vicepreşedinte, voi lupta în primul rând ca Partidul Popular European să fie partidul european care contribuie decisiv la întărirea României în Uniunea Europeană. Vreau ca Partidul Popular European să fie în continuare partidul care rezolvă problemele oamenilor, partidul care nu se joacă cu temerile europenilor, ci care oferă soluţii ce funcţionează în realitate".

Noul vicepreşedinte al PPE a arătat că un obiectiv prioritat al mandatului său va fi adoptarea bugetului multianual al Uniunii Europene pentru perioa-da 2021-2027.

Mureşan a precizat: "Trebuie să adoptăm bugetul cât mai repede şi trebuie să adoptăm un buget adecvat priorităţilor propuse. Dacă vrem să facem mai mult pentru oameni, ne trebuie şi o finanţare pe măsură. Voi sprijini acest obiectiv şi din Parlamentul European, unde sunt vicelider al Grupului PPE responsabil pentru buget".

Un alt obiectiv al vicepreşedintelui PPE va fi reprezentarea intereselor noii generaţii şi va milita pentru extinderea programelor care încurajează mobilitatea, precum Programul de mobilitate universitară Erasmus.

Aproximativ 2000 de delegaţi din 40 de ţări, dintre care 719 cu drept de vot, au fost prezenţi timp de două zile la lucrările Congresului PPE de la Zagreb. Ei l-au ales în funcţia de preşedinte al grupului politic european pe fostul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, care îi succede fostului lider Joseph Daul.

Tusk va lucra cu o echipă alcătuită din 10 vicepreşedinţi, printre care se numără şi Siegfried Mureşan. Cei 10 vicepreşedinţi ai PPE au fost aleşi de delegaţii la Congresul de la Zagreb din mai multe propuneri.

Deşi printre cei 10 se numără şi un membru al FIDESZ, partidul premierului maghiar Viktor Orban, noul preşedinte al PPE - Donald Tusk - a declarat, ieri, că o decizie privind soarta partenerilor din Ungaria în cadrul familiei popularilor europeni va fi luată până la sfârşitul lunii ianuarie 2020.

"Opinia mea este clară" în privinţa "democraţiei iliberale care este principala idee a lui Orban", a spus Tusk, adăugând totuşi că este vorba de "o problemă delicată".

"Nu pot fi de acord cu unele dintre discursurile politice, unele decizii politice şi idei noi reprezentate de Viktor Orban, dar în acelaşi timp suntem cu adevărat prieteni apropiaţi", a continuat noul preşedinte al PPE.

Amintim că în martie 2019, PPE a luat decizia de a suspenda formaţiunea şefului guvernului de la Budapesta din cauza declaraţiilor privind Bruxelles-ul sau imigraţia, fără a o exclude totuşi, aşa cum au cerut unii membri ai grupului politic al popularilor europeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb