Sierra aderă la Principiile Investiţiilor Responsabile

G.D.
Companii / 15 decembrie 2022

Sierra aderă la Principiile Investiţiilor Responsabile

Sonae Sierra a aderat oficial la Principiile Investiţiilor Responsabile (PIR), devenind semnatară a standardelor care promovează investiţiile durabile, prin integrarea aspectelor referitoare la criteriile ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă) în deciziile legate de investiţii, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, angajamentul faţă de principiile acestei reţele îi permite companiei Sierra să se alăture unui grup de lideri de business recunoscuţi pentru cele mai bune practici în investiţii responsabile, ceea ce reprezintă o dovadă de încredere şi credibilitate faţă de investitori.

Acest angajament este în linie cu istoria Sierra, care de peste două decenii integrează sustenabilitatea ca pilon cheie de poziţionare în toate domeniile de afaceri şi se aliniază, de asemenea, cu noua strategie a companiei − respectiv creşterea business-ului de Management al Investiţiilor în parteneriat cu investitori responsabili, de talie internaţională.

Fernando Guedes de Oliveria, CEO-ul Sierra, a declarat: "Principiile Investiţiilor Responsabile sunt aliniate pe deplin la strategia noastră de sustenabilitate şi la principiile ESG, care au fost integrate în valorile companiei noastre încă din anul 1995. Ne dorim să facem parte din grupul de investitori care impulsionează şi contribuie la îndeplinirea indicatorilor globali pentru standardele ESG. Semnul distinctiv al acestor Principii este reprezentat de un nou angajament public al Sierra faţă de investiţiile responsabile şi suntem convinşi că investitorii noştri sunt aliniaţi cu obiectivele de creştere a nivelului de conştientizare şi de sprijin pentru companiile care doresc să respecte şi să implementeze cele mai bune practici ESG".

PIR - Principiile Investiţiilor Responsabile reprezintă o reţea de investitori susţinută de Naţiunile Unite, care îşi propune să promoveze investiţiile durabile, prin integrarea standardelor de mediu, sociale şi de guvernanţă în procesul de luare a deciziilor investiţionale. Această iniţiativă a elaborat şase principii care aliniază investitorii la obiectivele şi nevoile în creştere ale companiilor. Companiile semnatare se angajează să implementeze aceste principii. Printre acestea, se numără cerinţa de a include criteriile de performanţă ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă) în analiza proceselor de investiţii şi de luare a deciziilor, precum şi colaborarea cu alţi semnatari pentru a creşte eficienţa în implementarea acestor principii.

La sfârşitul anului trecut, Sierra Prime şi Iberia Coop, fonduri de investiţii administrate de Sierra, au obţinut pentru al 13-lea an consecutiv recunoaşterea Green Star în cadrul clasamentului GRESB, care evaluează performanţa activelor imobiliare în raport cu standardele ESG, la nivel Mondial, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb