Sierra Quadrant va reorganiza activitatea ELCEN

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 iunie 2018

Sierra Quadrant va reorganiza activitatea ELCEN

Adunarea creditorilor Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN) a desemnat societatea profesională de practicieni în insolvenţă Sierra Quadrant Filiala Bucureşti SPRL drept administrator judiciar al ELCEN, începând cu 21 mai 2018, potrivit unui anunţ citat de Agerpres.

Misiunea Sierra Quadrant este să reorganizeze activitatea ELCEN, conform soluţiei de restructurare agreate de acţionarii societăţii, Ministerul Energiei şi Romgaz.

Soluţia de reorganizare propusă vizea-ză, în esenţă, transferul de active din patrimoniul ELCEN către o nouă entitate, compania municipală Energetica SA, aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Cum şi RADET, aflat tot în insolvenţă, va proceda la transferul de active către Energetica, se va centraliza sistemul de alimentare cu energie termică al Capitalei - SACET, care va asigura servicii de termoficare de calitate pentru bucureşteni.

Potrivit planului ELCEN, transferul de active şi activităţi este prevăzut să fie realizat până la finele anului 2018, cu o perioadă tranzitorie estimată la un an.

Printre măsurile vizate se află şi recuperarea creanţei pe care ELCEN o deţine la RADET, în valoare de 1,095 miliarde de lei, prin asumarea la plată a acesteia de către Primăria Capitalei, printr-o Hotărâre a Consiliului General (CGMB), ce urmează să fie adoptată. Creanţa ar urma să fie recuperată în trei ani.

Planul de reorganizare vizează, totodată, încasarea preţului de transfer al activelor ELCEN în cuantum de 891 milioane de lei, la care se adaugă investiţiile realizate pe durata procedurii, estimate la 102 milioane lei.

Noua companie municipală Energetica SA, care urmează să gestioneze SACET, sistemul de alimentare centralizat cu energie termică al Capitalei, are ca obiectiv să atragă finanţări nerambursabile pentru investiţii în vederea alinierii capacităţilor de producţie la obligaţiile de mediu, cu termene-limită de respectat până în 2023.

Valoarea investiţiilor este estimată la 513 milioane de euro pentru perioada 2018-2030, din care 77 milioane de euro în următorii 4 ani.

"Derularea procedurii de insolvenţă a ELCEN trebuie coordonată din punc-tul de vedere al soluţiei de reorganizare cu procedura de insolvenţă a RADET, pentru asigurarea continuării serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Bucureşti şi a crea premisele atragerii de fonduri europene pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie şi pentru dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a agentului termic", afirmă reprezentanţii companiei Sierra Quadrant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb