SIF Transilvania a câştigat în instanţă dreptul să convoace AGA la "INAR" SA

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 februarie 2010

Societatea de Investiţii Financiare "Transilvania" (SIF3) a câştigat în instanţă dreptul de convoca Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii INAR (Institutul Naţional de Autovehicule Rutiere) SA Braşov.

În urma sentinţei din 27 ianuarie a Tribunalului Braşov, SIF Transilvania a convocat AGA INAR SA pentru data de 15 martie, pe ordinea de zi aflându-se doar alegerea celor cinci membri ai Consiliului de Administraţie al companiei prin sis­temul votului cumulativ.

SIF Transilvania este un acţionar important al companiei braşovene, deţinând 38,99% din acţiunile societăţii.

Potrivit convocatorului, remis Bursei de Valori Bucureşti, acţionarii care deţin individual sau împreună cel puţin 5% din acţiunile INAR SA Braşov au dreptul de a introduce puncte pe ordinea de zi, cu condiţia ca ele să fie însoţite de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare în AGA.

Data limită până la care se pot înscrie sau expedia candidaturile pentru Consiliul de Administraţie este 10 februarie.

Salariaţii s-au plâns de activitatea directorului

Salariaţii companiei braşovene INAR SA, unul dintre puţinele institute de cercetare care a rămas în picioare în această ţară, sunt extrem de nemulţumiţi de activitatea conducerii societăţii. Anul trecut, după sosirea la conducerea companiei a lui Ioan Todor, numit pe criterii politice la finele lunii aprilie 2009, fiind un apropiat al PSD, Consiliul de Administraţie al societăţii, dar şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, s-au trezit cu o mulţime de memorii din partea angajaţilor aces­tei firme.

"Prima sa măsură a fost de majorare a chiriilor, ceea ce a dus la pierderea unui număr mare din chiriaşii societăţii şi reducerea veniturilor din această activitate. Noului director nu i-au plăcut nici contractele de cercetare încheiate de fosta conducere", spune cercetătorul Costel Bejan, adăugând: "Aşa că a sistat contractul cu Primăria Braşov privind planul de acţiune pentru reducerea zgomotului, pe cel cu ICE Trans Bucureşti, care viza monitorizarea traficului, dar şi contractul cu ICTCM Bucureşti. Nu i-au plăcut nici cercetătorii pe care îi avea în societate, aşa că a preferat să îi îndepărteze, spun salariaţii societăţii, angajând în locul lor sociologi. Probabil că Todor voia să transforme INAR-ul într-un institut de sondare a opiniei publice, pentru că cercetarea în domeniul autovehiculelor rutiere nu prea aduce bani, ba chiar, dacă stai bine să te uiţi pe cifrele companiei, aduce foarte mari pierderi, de 250.158 de lei doar în primele nouă luni ale anului trecut. Asta după ce anii trecuţi au fost încheiaţi cu un profit modic, dar având în vedere situaţia cercetării româneşti, acesta ar putea trece ca fiind foarte mare".

Şi AVAS a solicitat organizarea AGA, dar CA-ul nu a primit cererea

"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a fost informată de către un grup de salariaţi ai S.C. INAR S.A. Braşov referitor la situaţia acestei societăţi şi a solicitat membrilor Consiliului de Adminis­traţie al companiei să întocmească şi să prezinte Autorităţii o analiză privind cele semnalate. În momentul în care AVAS va primi aceste informaţii, se va face o analiză a celor semnalate şi se vor lua măsurile ce se impun", se arăta anul trecut într-un răspuns al acţionarului majoritar al societăţii, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. De altfel, a cerut Consiliului de Administraţie să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor pentru analizarea şi rezolvarea problemelor societăţii, dar, potrivit salariaţilor, această solicitare nu a ajuns niciodată pe masa CA, deoarece comunicarea cu exteriorul se face exclusiv prin intermediul directorului care decide ce este de făcut public sau nu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb