SIF Transilvania vrea pachetul majoritar al complexului Panoramic-Belvedere din Olimp

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 octombrie 2007

SIF Transilvania vrea pachetul majoritar al complexului Panoramic-Belvedere din Olimp

SIF Transilvania este interesată de cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al complexului Panoramic-Belvedere din Olimp, în refacerea căruia ar fi dispusă să investească minim 20 milioane de euro, a declarat, pentru NewsIn, directorul Direcţiei Management de Portofoliu al SIF, Ioan Paşcanu.

"Deocamdată nu am fost înştiinţaţi că Agenţia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) ar scoate la vânzare aceste acţiuni, dar este adevărat că noi suntem interesaţi", a spus Paşcanu. În opinia reprezentantului SIF Transilvania, acţiunile ar trebui să fie vândute către o singură societate. "Ar fi o prostie să vândă complexurile separat, pentru că nu s-ar face decât să se repete situaţia din restul staţiunilor, în care privatizarea s-a făcut pe bucăţi, iar acum sunt probleme. Oricum, AVAS ar trebui să privatizeze cât mai repede acest complex, pentru că altfel nu va mai rămâne nimic din el", este de părere Ioan Paşcanu.

Acesta a adăugat că discuţiile referitoare la problemele structurii de rezistenţă ale complexului Panoramic-Belvedere pot fi aruncate intenţionat pe piaţă, pentru a scădea preţul. "Nu ştiu să fi fost realizat vreun studiu de specialitate care să dovedească faptul că există aceste probleme. Este posibil ca ele să fie reale, dar până când un specialist nu-şi pune semnătura pe un studiu, acestea pot fi doar zvonuri", a precizat Paşcanu.

Potrivit acestuia, suma minimă care trebuie investită în complexul Panoramic-Belvedere, pentru aducerea lui la un standard de patru stele, este 20 milioane de euro. "Dacă vrem să facem ceva care să nu mai existe în această parte a Europei, să rupem gura târgului, această sumă este minimă, în opinia noastră. Este posibil însă ca ea să fie mult mai mare, în funcţie de ce vor arăta studiile", a subliniat Ioan Paşcanu.

Pentru achiziţionarea "Panoramic-Belvedere" şi-au manifestat interesul şi tour-operatorii români. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) Dragoş Anastasiu a declarat, la sfârşitul lunii iulie, că cei mai mari tour-operatori români doresc să se asocieze pentru a participa la licitaţia de cumpărare a complexului.

Surse din piaţă susţin că de privatizarea staţiunii Olimp mai este interesat şi grupul Perla Majestic, ce deţine alte şapte hoteluri pe litoral, iar în urmă cu aproximativ o lună a preluat în participaţiune şi complexul Forum din Costineşti.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au declarat, în luna iulie, că privatizarea s-ar putea face cel mai devreme la sfârşitul acestui an pentru că rezolvarea situaţiei financiare a societăţii necesită timp. "AVAS a preluat societatea de la RA-APPS la sfârşitul anului trecut. Aceasta era grevată de datorii, toate activele, cu excepţia complexului Neptun care a fost vândut în primăvară, erau ipotecate. Cu suma obţinută din vânzarea complexului Neptun s-a plătit o parte din datoriile celorlalte active. Pe măsură ce se ridică ipotecile, AVAS va putea face dosarul de prezentare în vederea privatizării", au explicat sursele citate.

În momentul preluării de către AVAS, complexul Panoramic-Belvedere avea datorii în valoare de un milion de euro către diferiţi furnizori şi bugetul statului.

Ministrul turismului Ovidiu Silaghi a declarat în luna iulie că staţiunea Olimp nu poate fi privatizată datorită problemelor la structura de rezistenţă a complexului Panoramic-Belvedere, ce nu permit ridicarea standardului la patru stele.

"Structura complexului este din cărămidă şi nu din beton, astfel că nu este posibilă spargerea pereţilor pentru mărirea camerelor, un factor esenţial pentru un hotel de patru stele", a declarat Silaghi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb