SIF-urile au încheiat săptămâna cu o corecţie de 4,8%

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 mai 2010

SIF-urile au încheiat săptămâna cu o corecţie de 4,8%

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat vineri o şedinţă de scăderi moderate, toţi indicii din piaţă închizând pe minus. Cel mai mult s-a corectat indicele BET-FI, care grupează cele cinci societăţi de investiţii financiare, acesta coborând cu 4,80% faţă de nivelul de referinţă.

Cea mai mare scădere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF1 "Banat-Crişana", care s-a depreciat cu 7,63%, la 1,21 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de 1,75 milioane de lei, în total fiind schimbate peste 1,43 milioane de acţiuni.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu 1,77% în şedinţa de vineri, la 5.338 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 1,87%, până la 3.209 de puncte. În acelaşi timp, BET-NG, indicele companiilor energetice, a pierdut 1,69%, până la 735 puncte.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a menţinut constantă, la 26,7 de milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele emise de SIF5 Oltenia - cu tranzacţii de 8,48 milioane de lei, "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) - 3,74 milioane de lei şi "Transgaz" (simbol TGN) - 1,84 milioane de lei.

Pe sectorul energetic, preţul acţiunilor "OMV Petrom" Bucureşti (simbol SNP) a scăzut cu 2,50%, la 0,312 lei, în urma unor tranzacţii de 1,74 milioane lei, în timp ce titlurile "Transelectrica" (simbol TEL) au staţionat la 18,3 lei, pe fondul unui rulaj de 0,61 milioane lei.

Două acţiuni au consemnat aprecieri mai mari de 10% în şedinţa de vineri, respectiv "Petrol-exportimport" Bucureşti (simbol PEI) şi "Farmaceutica Remedia" Deva (simbol RMAH), care au crescut cu 13,46%, respectiv 11,46%.

La polul opus, acţiunile "Romcarbon" Buzău (simbol ROCE) au continuat şirul deprecierilor puternice, coborând din nou cu circa 14%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb