Simtel devine producător de energie regenerabilă

F.D.
Piaţa de Capital / 29 august 2023

Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Simtel Team, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă finalizarea primei faze a parcului fotovoltaic de la Pleşoiu, judeţul Olt, care face parte din noua linie de business dezvoltată de companie, respectiv producţia de energie electrică, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Finalizarea primei faze a proiectului de la Pleşoiu marchează o etapă majoră în evoluţia Simtel, prin dezvoltarea unei noi linii de business care vizează producţia de energie electrică regenerabilă. Acest pas reprezintă o oportunitate remarcabilă pentru noi, având deja know-how-ul necesar pentru instalarea, mentenanţa şi operarea unor parcuri fotovoltaice. În plus, în comparaţie cu proiectele pentru care furnizăm servicii şi soluţii specifice, producţia de energie are o valoare adăugată mult mai mare pentru companie, urmând să genereze venituri suplimentare importante în perioada următoare. Totodată, suntem încântaţi că începând de acum, acţionarii şi investitorii Simtel fac parte integrantă din procesul de tranziţie al României către energia verde, prin implicarea lor în primul proiect dintr-o serie de iniţiative de energie regenerabilă ale Simtel. Odată finalizat integral, parcul fotovoltaic de la Pleşoiu va reduce emisiile de dioxid de carbon în atmosferă cu peste 1.500 tone pe an", a declarat Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

Proiectul de la Pleşoiu este împărţit în două faze, dintre care prima a fost finalizată, aceasta având o putere instalată de 0,988 MWp, obţinută de la 2.244 de panouri fotovoltaice. A doua fază va avea o putere instalată de 0,712 MWp, generată de 1.320 de panouri fotovoltaice. Pentru aceasta din urmă sunt demarate procedurile de obţinere a autorizaţiilor necesare, având termen de finalizare estimat prima jumătate a anului 2024. La finalizarea întregului proiect, Simtel va opera un parc fotovoltaic cu o putere instalată totală de 1,7 MWp.

În primul an de funcţionare, faza I a proiectului va avea o producţie estimată de energie de 1.372,38 MWh. Odată cu finalizarea integrală a centralei electrice fotovoltaice, aceasta va produce o cantitate de 2.603,78 MWh în primul an de funcţionare. Suprafaţa totală a terenului unde este localizată centrala electrică, ce cuprinde ambele faze, se ridică la aproximativ 23.000 mp.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare, în primul trimestru din 2023, Simtel a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei, o creştere cu 579% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 896%. Compania urmează să publice rezultatele financiare pentru primul semestru din 2023 pe data de 7 septembrie.

Simtel este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din iulie 2021, iar în prezent, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 301 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 1327 MWh, adica egal cu aproape fiss 0

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb