Simtel Team vizează o cifră de afaceri consolidată de 296,1 milioane de lei în 2023

S.B.
Piaţa de Capital / 27 martie 2023

Iulian Nedea, cofondator şi CEO Simtel Team

Iulian Nedea, cofondator şi CEO Simtel Team

Simtel Team vizează în 2023, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 296,1 milioane de lei, EBITDA de 31,5 milioane de lei şi un profit net de 25,6 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

Bugetul de venituri şi cheltuieli la nivel consolidat pentru anul 2023 include rezultate preconizate a fi generate de Simtel Team, Simtel Solar, entitate din Republica Moldova în care Simtel Team deţine întreaga participaţie, precum şi ANT Power Energy şi Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deţine o participaţie de 51%.

"Simtel Team se află în poziţia privilegiată de a oferi soluţii în probleme majore la nivel global, precum încălzirea globală şi deficitul de energie verde, prin intermediul serviciilor şi produselor pe care le punem la dispoziţia clienţilor. Anul acesta se anunţă a fi şi mai intens decât 2022, deoarece tot mai multe companii au în vedere realizarea de investiţii în energie regenerabilă. Motivele pentru care companiile implementează paşi în această direcţie sunt legate, pe de-o parte, de reducerea costurilor la energie, iar pe de altă parte, de îmbunătăţirea performanţei de sustenabilitate din perspectiva ESG. Totodată, prin PNRR sunt disponibile fonduri europene importante dedicate sectorului de energie verde. Astfel, din poziţia noastră, vrem să beneficiem de resursele şi expertiza pe care le deţinem şi să captăm o bună parte din potenţialii clienţi în acest domeniu. Bugetul de venituri şi cheltuieli propus pentru anul acesta ţine cont de toate aspectele menţionate şi suntem încrezători că suntem pe drumul cel bun pentru a realiza cât mai multe succese, atât la nivelul echipelor noastre, cât şi pentru acţionarii Simtel ", a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

La nivel individual, în 2023, Simtel vizează o cifră de afaceri de 279 milioane de lei, o creştere cu 104% comparativ cu 2022 şi un profit net de 24,2 milioane de lei, dublu faţă de 2022. Ponderea semnificativă a veniturilor va fi formată din proiectele de energie regenerabilă pe care Simtel le are în lucru pentru 2023 şi pe cele pe care le estimează să le atragă pe parcursul anului.

În ceea ce priveşte construcţia de centrale electrice fotovoltaice, Simtel estimează că anul acesta va pune în funcţiune centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 80 MWp, comparativ cu 45 MWp instalaţi în 2022. De asemenea, conducerea are în vedere creşterea numărului de proiecte şi în Republica Moldova, unde a deschis o filială la finalul anului trecut.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Noroc cu SMTL ca alfel era mai in buda BTCP decat BRK sau Tradeville la listari

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb