Sindicaliştii din presă cer depolitizarea radioului şi televiziunii publice

F.A.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 24 martie 2006

Aceştia sînt decişi să-şi reia protestele

Uniunea Sindicală MediaSind protestează faţă de forma în care au votat membrii PNL, PD şi UDMR din cadrul Comisiei de Cultură, Artă şi Mijloace de Informare în Masă ultimul proiect de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a SRR şi SRTV, a declarat, ieri, Cristi Godinac, preşedintele US MediaSind.

În cadrul Comisiei de Cultură, ale cărei lucrări s-au desfăşurat miercuri, reprezentanţii PNL, PD şi UDMR nu au rezolvat din votul lor problema depolitizării celor două societăţi de radio şi televiziune publice, iar criteriile de evaluare a viitorilor membri în Consiliile de Administraţie sînt insuficiente pentru garantarea independenţei editoriale, susţin reprezentanţii acestei organizaţii sindicale.

"Parlamentarii Coaliţiei, în loc să elimine reprezentanţii partidelor politice din Consiliul de Administraţie, au redus nu-mărul reprezentanţilor salariaţilor, tocmai cei care sînt primii interesaţi în bunul mers al celor două instituţii unde lucrează", susţine liderul sindical Cristi Godinac, citat de Rompres. Prin votul de ieri actuala putere a diminuat drepturile an-gajaţilor prevăzute de legea în vigoare cît şi de convenţiile încheiate între partenerii sociali, consideră sindicaliştii.

"Din păcate, reprezentanţii salariaţilor sînt consideraţi ţapi ispăşitori pentru politizare, deşi singura lor vină este aceea de a fi tras repetate semnale de alarmă în privinţa derapajelor conducerilor celor două societăţi", afirmă Cristi Godinac.

Într-un comunicat de presă, US MediaSind susţine că "preşedintele Comisiei de Cultură, Arte şi Mijloace de Informare în Masă, Raluca Turcan, împreună cu reprezentanţii Coaliţiei, au refuzat să ţină cont de propunerile şi semnalele transmise de către această uniune sindicală, cît şi de organizaţiile profesionale din domeniu, de Clubul Român de Presă, de confederaţiile sindicale naţionale, de Patronatul Presei din România - ROMEDIA, de Convenţia Organizaţiilor de Media şi nu în ultimul rînd de protestele internaţionale". Într-un mesaj pe care Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor - structură la care este afiliată MediaSind - l-a transmis Guvernului României prin secretarul său general, Aidan White, se sublinia: "Înlăturarea atacului politic asupra radioului şi televiziunii publice reprezintă un test cheie pentru România în vederea aderării la Uniunea Europeană".

Sindicaliştii din media sînt decişi să-şi reia protestele atît în faţa Parlamentului, cît şi în faţa instituţiilor Uniunii Europene cu sediul la Bucureşti. O delegaţie a jurnaliştilor din Ro-mânia se vor deplasa la Bruxelles pentru a picheta sediul Consiliului Europei reclamînd încălcarea drepturilor jurnaliştilor şi implicarea politicului în actul publicistic.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb