SINDICATELE DIN DOMENIUL ENERGETIC Restructurarea producţiei de energie, un vis frumos

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 august 2009

Sindicaliştii s-au săturat de promisiunile ministrului Economiei, Adriean Videanu, cu care au agreat un proiect de restructurare a producţiei de energie. Ei spun că ministrul Videanu tot amână constituirea celor două mari companii producătoare, soluţie de care sectorul nostru energetic are nevoie pentru a supravieţui crizei şi pentru a putea realiza costisitoarele investiţii de mediu.

Adriean Videanu a prezentat, vineri, oficialilor FMI, proiectul de elaborare a strategiei de reindustrializare şi proiectul de restructurare a sectorului de producere a energiei electrice. Numai că sindicaliştii din domeniul energetic nu ştiu ce variantă de restructurare le-a fost prezentată oficialilor FMI, din moment ce nici nu au fost demarate analizele tehnice şi economice necesare constituirii celor două companii.

Adolf Mureşan, preşedintele Federaţiei sindicale "Univers", ne-a declarat: "Noi am avut la minister o discuţie preliminară a proiectului de restructurare a producţiei de energie.

Ori dezbaterea efectivă a tot fost amânată şi sunt detalii tehnice şi economice foarte importante de pus la punct. Este clar că sectorul are nevoie de restructurare pentru a face investiţii masive şi pentru a supravieţui crizei, dar nu cred că până la finele anului vom avea funcţionale cele două companii".

Şi mai virulent este Ion Pisc, preşedintele Federaţiei sindicale "Energetica": "Eu nu cred că Ministerul Economiei va mai restructura producţia de energie. În primăvară, discuţiile cu sindicatele şi patronatele au mers foarte bine şi am agreat varianta dată publicităţii abia în iunie. Proiectul este încă în dezbatere şi la această dată şi nici nu a mai fost analizat cu partenerii sociali".

Domnia sa susţine că întârzierea este cauzată de interesele "băieţilor deştepţi" din energie, nemulţumiţi că resurse importante vor fi gestionate de doar două echipe de conducere în loc de 7-8 cât sunt acum structurate în sectorul producţiei. Preşedintele Federaţiei sindicale "Energetica" mai afirmă că restructurarea producţiei va fi abandonată şi că nu vor avea loc, prea curând, discuţii serioase cu sindicatele şi patronatele.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...c-ati pierdut, ce bine-mi pare c-ati luat teapa !

    JOS LABELE DE PE HIDROELECTRICA ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb