Sindicatele din industria gazelor se pregătesc să dea în judecată Ministerul Economiei şi Comerţului

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 august 2004

Federaţia Sindicatelor Gaz-România a demarat acţiunea de strîngere de semnături (fiind deja în posesia a 90% dintre ele) pentru acţionarea în instanţă a celor patru societăţi din industria gazului şi implicit a Ministerului Economiei şi Comerţului (MEC), deoarece la rectificarea bugetară nu au fost alocate sumele necesare acoperirii prevederilor Contractelor Colective de Muncă în vigoare pe anul 2004, a declarat Eugen Luha, preşedintele acestei structuri sindicale afiliată la UFS Atlas şi CNSLR Frăţia, citat de Rompres.

Delegaţia sindicaliştilor din industria gazului condusă de Eugen Luha a cerut vineri ministrului Dan Ioan Popescu în cadrul unei întrevederi ieşirea de sub monitorizare a celor patru societăţi ai căror membri îi reprezintă - SC Distrigaz Sud, SC Distrigaz Nord, SN Transgaz SA, SN Romgaz SA, toate fiind societăţi cu profit. "Am reclamat faptul că suntem plimbaţi de un an între MEC şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP), cu atît mai mult cu cît în luna martie anului trecut MFP a semnat o Minută prin care confirmă ieşirea de sub monitorizare începînd cu luna septembrie a anului 2003", a declarat Eugen Luha.

Referitor la privatizarea celor două societăţi de distribuţie, sindicaliştii şi-au exprimat îndoiala că aceasta va fi în folosul statului român, a consumatorilor din sistem şi cu atît mai puţin a salariaţilor. "Am sesizat lipsa de comunicare a Oficiului pentru Privatizare din cadrul MEC şi a defectuoasei sale strategii viza-vis de perspectiva pieţei, punînd şi întrebarea retorică - "Ce se va întîmpla cu industriile dependente, în acest moment de cele două societăţi. Ne-am afirmat hotărîrea impunerii prevederilor CCM indiferent de ofertantul ales şi decizia de a apăra prin orice mijloace de luptă sindicală soarta membrilor noştri şi a familiilor noastre", a mai susţinut liderul sindical.

Întîlnirea, fiind una de analiză a problemelor din sistem şi neputîndu-se ajunge la nici o concluzie comună, s-a hotărît reluarea discuţiilor după data de 15 august, după un calendar asumat de părţi. Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Gaz-România a reamintit ministrului Dan Ioan Popescu că , în ciuda faptului că tot timpul această Federaţie a fost dispusă la negociere, poate oricînd să se transforme într-una dintre cele mai incomode şi revendicative dacă problemele ridicate de sindicalişti nu îşi vor găsi rezolvarea. "O anumită parte a presei s-a înşelat atunci cînd ne-a considerat ca fiind o organizaţie sindicală care nu pune probleme privind procesul de privatizare. Nu numai că vom pune probleme dacă va fi în joc soarta membrilor noştri, dar avem şi pîrghiile prin care să facem acest lucru", îşi încheie declaraţia preşedintele Federaţiei Sindicatelor Gaz-România, Eugen Luha.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb