SNLO - datorii de 300 milioane lei şi creanţe de 500 milioane lei

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 9 septembrie 2011

Societatea Naţională a Ligniului Oltenia (SNLO) este una profitabilă, potrivit lui Daniel Burlan, directorul general al companiei. Domnia sa a precizat, ieri, în cadrul unei conferinţe pe teme de minerit, organizată de "Focus Energetic", că SNLO a avut, anul trecut, un profit brut de 30 de milioane de lei, acesta fiind, în primele şapte luni ale lui 2011, de 41 milioane lei. Totodată, societatea are de încasat de la CET-uri şi Complexurile Energetice creanţe în valoare de 500 de milioane de lei, datoriile către furnizori şi bugetul de stat ridicându-se la 300 milioane de lei, a mai spus reprezentantul companiei: "SNLO nu are pierderi, pierderile reprezintă penalităţile din neplata datoriilor, din cauză că CET-urile nu plătesc, iar populaţia nu plăteşte preţul energiei către CET".

SNLO nu primeşte subvenţii de la stat, a mai afirmat Daniel Burlan, subliniind că societatea nu a mai majorat preţul lignitului din anul 2007. Astfel, preţul de vânzare al unei tone de lignit către producătorii de electricitate se ridică la 56-58 de lei, costul de producţie având acelaşi nivel.

Sorin Găman, director general în Ministerul Economiei, instituţie care controlează SNLO, a afirmat că problema datoriilor societăţii este una de "circuit financiar", iar SNLO nu este o companie cu pierderi.

În perioada 2009-2011, în cadrul SNLO au fost făcute disponibilizări de personal de 1.035 de persoane. "Disponibilizările de personal şi aplicarea celorlalte măsuri din Programul de restructurare conduc la reducerea cheltuielilor de exploatare şi, în special, a celor cu munca vie", ne-a declarat, recent, într-un interviu, directorul companiei.

SNL Oltenia Târgu-Jiu a fost înfiinţată în anul 2004, prin reorganizarea CNL Oltenia SA Târgu-Jiu. Obiectul principal de activitate al SNL Oltenia este extracţia şi prepararea lignitului.

Capitalul social, în valoare de 89 milioane de euro, este deţinut în întregime de statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Capacitatea de producţie este de 18 milioane de tone/an de lig-nit energetic, din care 96% în exploatări la zi şi 4% în exploatări subterane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb