SNR vrea să-şi refinanţeze creditele printr-un împrumut de 130 milioane de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 23 august 2010

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) urmează să contracteze un împrumut de aproximativ 130 milioane de euro pentru refinanţarea creditelor, potrivit unei hotărâri a Ministerului Comunicaţiilor, acţionarul unic, adoptată în a doua jumătate a lunii iunie.

"Se aprobă contractarea de către SNR a unui credit de aproximativ 130 milioane de euro în scopul refinanţării creditelor existente ale societăţii şi demararea procedurilor legale pentru contractarea creditului", se arată într-o hotărâre a acţi­onarului unic, potrivit Mediafax.

Refinanţarea creditelor este parte a programului de modernizare, reorganizare şi reducere a cheltuielilor SNR, adoptat prin hotărâre de guvern la începtul lunii mai.

Reorganizarea SNR urmăreşte realocarea a 700-800 de salariaţi, din cei 2.000 existenţi, eficientizarea cheltuielilor cu personalul şi financiare, precum şi aplicarea unor măsuri de reducere a costurilor operaţionale şi directe, care vor genera economii de 76,78 milioane de lei până în 2012.

Defalcat, diminuarea cheltuielilor financiare va aduce operatorului economii de 36,03 milioane de lei. Prin refinanţarea creditelor, managementul SNR a estimat că va obţine economii de 1,21 milioane lei până în 2012.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al SNR pentru acest an, cheltuielile operatorului cu dobânzile se ridică la 24,49 milioane de lei, la care se adaugă alte cheltuieli financiare de 10 milioane de lei.

SNR şi-a bugetat cheltuieli pentru investiţii de 251,85 milioane de lei, iar ratele aferente creditelor de in­vestiţii sunt de 78,05 milioane de lei. Bugetul de investiţii este acoperit din surse proprii - 105,58 milioane de lei şi credite bancare - 145,26 milioane de lei.

La finele anului 2009, Ministerul Comunicaţiilor a hotărât încheierea unui contract de credit furnizor de 33,91 milioane de euro pentru dezvoltarea de către Omnilogic a unei reţele de transport şi acces de tip WiMAX pentru SNR.

În luna iulie a acestui an, SNR a anunţat că UniCredit Ţiriac Bank a câştigat o licitaţie pentru acordarea unui credit de 10 milioane de euro, destinat achiziţionării de produse, lucrări şi servicii auxiliare necesare realizării proiectului WiMAX.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet.

Pentru acest an, veniturile totale ale operatorului sunt estimate la 358,7 milioane de lei, iar profitul net la 466.030 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb