"Société Générale" îşi majorează capitalul cu 4,8 miliarde euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2009

"Société Générale" va plăti dividende de 35-40% din profitul net pe anul curent.

"Société Générale" va plăti dividende de 35-40% din profitul net pe anul curent.

Banca rambursează ajutorul de stat

"Société Générale" SA, a doua bancă din Franţa (după valoarea de piaţă), îşi va majora capitalul cu 4,8 miliarde de euro (7,1 miliarde de dolari) prin intermediul unei oferte de drepturi. Banca intenţionează astfel să ramburseze ajutorul primit de la statul francez şi să finanţeze achiziţia unei participaţii la "Credit du Nord". Guvernul i-a furnizat 3,4 miliarde de euro băncii franceze, ca parte a împrumuturilor de aproape 20 de miliarde de euro acordate grupurilor financiare din ţară, în vederea stimulării creditării.

În cadrul ofertei de drepturi, acţionarii "Société Générale" pot cumpăra două acţiuni noi pentru fiecare nouă titluri deţinute, la un preţ de 36 de euro/acţiune, cu 31% sub cursul de închidere din data de 5 octombrie. Oferta se derulează în intervalul 8-20 octombrie.

Majorarea capitalului "va da posibilitatea Société Générale să utilizeze potenţialele oportunităţi de creştere pe plan extern", a anunţat banca franceză.

"Société Générale" negociază achiziţionarea participaţiei de 20% deţinută de grupul franco-belgian "Dexia" SA la "Credit du Nord", tranzacţia urmând să fie finalizată până la sfârşitul anului. În urma acestei preluări, "Société Générale" va putea să-şi întărească poziţia pe piaţa de retail banking, în special în Franţa.

"Segmentul de retail banking din Franţa a avut de câştigat de pe urma unei creşteri dinamice", au precizat oficialii "Société Générale", adăugând că "perspectivele reţelelor internaţionale ale băncii rămân favorabile".

În trimestrul al doilea, "Société Générale" a înregistrat un profit de 309 milioane de euro, după pierderile de 278 milioane euro anunţate în primul trimestru al aces­tui an. Profitul net consemnat de bancă în perioada aprilie-iunie 2009 este cu 52% mai mic faţă de cel de 644 milioane de euro obţinut în perioada similară a anului trecut, dar cu mult mai mare decât aşteptările analiştilor: 97 de milioane de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb