SONDAJ DE CONJUNCTURĂ AL BĂNCII NAŢIONALE A ROMÂNIEI Aprecierea leului are cel mai puternic impact restrictiv asupra industriei şi construcţiilor

C.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 31 iulie 2007

Aprecierea monedei naţionale va avea cel mai puternic impact restrictiv asupra activităţii economice din industrie şi construcţii, apreciază managerii chestionaţi în cadrul sondajului de conjuctură pe luna iulie, realizat de Banca Naţională a României (BNR). Ramurile cele mai afectate vor fi industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a cărbunelui şi tratare a combustibililor nucleari şi industria tex­tilă, de confecţii, pielărie şi încăl­ţăminte.

Cea de-a doua cauză de frânare a producţiei este insuficienţa cererii. Influenţa acesteia va fi resimţită mai ales de companiile de edituri, poligrafie şi reproducere a înregistrărilor pe suporţi, dar şi de cele din industria chimică, de prelucrare a cauciucului şi a maselor plastice, din indus­tria de mijloace ale tehnicii de calcul şi aparate radio-TV, din industria alimentară, a băuturilor şi a produselor din tutun şi din sectorul construcţiilor.

Activitatea economică va fi negativ influenţată şi de blocajul financiar, mai ales în construcţii, industria de mijloace ale tehnicii de calcul şi aparate radio-TV şi sectorul extractiv. În privinţa impactului limitativ exercitat de nivelul ridicat al dobânzilor bancare, ponderea respondenţilor care au indicat această cauză este de circa 4% din total, semnalată de 10-11% dintre companiile din industria de prelucrare a lemnului, industria mijloacelor de transport şi din sectorul construcţiilor. Conform sondajului, dificultăţi în aprovizionarea cu materii prime vor întâmpina numai 2% dintre companiile analizate, principala ramură afectată fiind industria de mijloace ale tehnicii de calcul şi aparate radio-TV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb