Spaţiile de co-living redefinesc conceptul de locuinţă pentru Generaţiile Millennials

V.T.
Companii #Construcţii / 21 martie 2019

Spaţiile de co-living redefinesc conceptul de locuinţă pentru Generaţiile Millennials

Conceptul co-living a devenit popular în Europa datorită stilului de viaţă al tinerelor generaţii, iar acum reprezintă o oportunitate de business şi pentru investitorii români.

După ce Generaţiile Millennials şi Z au ales să lucreze în birouri comune numite hub-uri, iar spaţiile de co-working au devenit deja o parte importantă în piaţa de birouri din ţara noastră, modelul de economie colaborativă a evoluat şi în domeniul imobiliar.

Co-living-ul presupune un spaţiu în care locatarii împărtăşesc zonele de locuit şi un set de interese, valori sau intenţii.

"La Omega House găzduim tineri de pe întreg globul. Nu sunt doar digital nomads din Polonia, Italia şi Franţa sau ţări mai îndepărtate, precum India şi SUA, ci şi oameni din România, care ne aleg pentru că opţiunile de chirie din Bucureşti nu le satisfac toate nevoie sau ca alternativă la căminele studenţeşti. Vin pentru un loc de cazare şi descoperă un nou stil de viaţă", menţionează Ciprian Jdera, proprietarul unuia din spaţiile de co-living şi co-working din Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Din punct de vedere economic, avantajele co-living-ului sunt legate de costul mai mic decât cel de închiere şi întreţinere a unui apartament, dar şi de accesul la facilităţi şi servicii precum cele de spălătorie a hainelor, curăţenie sau internet. În costul lunar al unei camere într-un spaţiu de co-living intră atât chiria, cât şi facturile de utilităţi, curăţenia sau accesul la spaţii de lucru şi petrecere a timpului liber.

"În timp ce chiriile apartamentelor continuă să crească, tinerii caută nu doar un loc accesibil din punct de vedere financiar, ci şi o soluţie care să îi scutească de timpul pierdut cu plata facturilor sau alte activităţi administrative", spune fondatorul spatiului de co-living Omega House.

Antreprenorul îşi propune să promoveze conceptul la nivel naţional şi să înscrie ţara noastră pe lista destinaţiilor de co-living prin organizarea de "co-living retreats", arată sursa citată.

"Pentru o anumită perioadă de timp, un grup de oameni va avea un program special, care include atât workshop-uri de dezvoltare personală şi profesională, cât şi activităţi sociale şi turistice. Oaspeţii vor avea acces atât în spaţiile de locuit, cât şi în spaţiul nostru de co-working şi îşi vor putea face în aşa fel programul încât să poată lucra şi participa la activităţile organizate de noi. ", susţine Ciprian Jdera.

Omega House găzduieşte sub acelaşi acoperiş un spaţiu de co-living cu 8 camere private şi 2 camere comune, o cafenea, un hub de co-working şi un spaţiu de evenimente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb