SPORT, RASISM, PANDEMIE Milionarii din NBA nu se grăbesc să revină în arene

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 18 iunie 2020

Reluarea NBA, cel mai puternic campionat de baschet al lumii, se va face fără mai mulţi jucători importanţi. Coronavirusul şi lupta împotriva nedreptăţilor rasiale determină multe staruri să refuze să participle, pentru moment, la competiţie. Faptul că nu vor avea probleme cu contractele, unele dintre cele mai mari din sportul mondial, îi face pe mulţi jucători să îşi exprime deschis temerile sau frustrările.

Aşa stînd lucrurile, potrivit sindicatului jucătorilor, sportivii din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) care nu vor să ia parte la reluarea sezonului, programat la finele lunii iulie la Disney World (Florida), vor trebui să informeze echipele lor înainte de 24 iunie. "Este esenţial ca fiecare jucător să înţeleagă că are dreptul să aleagă să nu joace", le-a comunicat sindicatul (NBPA) membrilor săi, cărora le-a trimis un document conţinând protocoale de sănătate şi securitate pe care vor trebui să le respecte pe parcursul întregului sejur la Orlando. "Fiecare jucător care vrea să uzeze de acest drept va trebui să informeze echipa înainte de 24 iunie", subliniază NBA. Adam Silver, comisarul ligii profesioniste nord-americane de baschet, a afirmat că reluarea sezonului nu va fi "poate pentru toată lumea", repetând că va lăsa jucătorilor libertatea de a alege. Între teama de coronavirus, izolarea de familie şi lupta împotriva nedreptăţii rasiale, "eu pot doar să spun că nu este pentru toată lumea. Acest lucru ar implica enorme sacrificii pentru jucători şi pentru toate persoanele implicate, antrenori, arbitri", a spus Silver pentru canalul american de televiziune ESPN. "Dacă un jucător alege să nu vină, acest lucru nu va însemna o violare de contract. Vom accepta asta", a adăugat Adam Silver, menţinând poziţia ligii, care a spus de la început că va tolera absenţele jucătorilor care invocă motive de sănătate sau alte lucruri.

De când NBA a anunţat planul de reluare a competiţiei, numeroşi jucători şi-au exprimat temerile. Un semnal a fost dat de starul lui Brooklyn Nets, Kyrie Irving, acesta consideră că nu este momentul pentru baschet, ci pentru mobilizare la lupta împotriva nedreptăţii rasiale, după moartea lui George Floyd pe 25 mai. Sezonul din baschetul profesionist nord-american a fost întrerupt pe 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. După 23 iunie, jucătorii şi personalul echipelor vor fi testaţi din două în două zile până la plecarea în Florida. Cantonamentele de pregătire vor debuta pe 9 iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb