Sportul uneşte: candidatură comună pentru cele două Corei

Ziarul BURSA #Internaţional / 13 februarie 2019

Coreea de Sud a ales Seulul drept oraş candidat la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2032, pe care speră să le găzduiască împreună cu Coreea de Nord. Cele două Corei vor informa în mod oficial, vineri, Comitetul Internaţional Olimpic, în cadrul unei reuniuni a CIO la Lausanne, în legătură cu decizia lor de depunere a candidaturii comune. Coreea de Nord urmează să anunţe la rândul ei, în următoarele zile, numele oraşului candidat, care va fi probabil Phenianul, au declarat pentru AFP responsabili sud-coreeni. Decizia unei candidaturi comune, precum şi cea a unei participări comune la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, a fost luată după o serie de întâlniri intercoreene în 2018, an marcat de o remarcabilă îmbunătăţire a climatului în peninsula.

Cu ocazia unei reuniuni a Comitetului olimpic sud-coreean, Seulul a fost preferat rivalului său, marele oraş portuar Busan. Primarul Seulului, Park Won-soon, a afirmat că se va asigura că această candidatură va fi o ocazie de a "schimba destinul peninsulei coreene": "Dacă JO din 1988, de la Seul, au fost «Jocurile reconcilierii», în contextul Războiului Rece între Est şi Vest, şi dacă Jocurile Olimpice de la PyeongChang, în 2018, au reprezentat un pas către pace, Jocurile Olimpice din 2032 vor fi promovate ca ultima etapă pentru stabilirea păcii". Coreea de Nord a boicotat Jocurile de vară din 1988, de la Seul. Însă, la Jocurile de iarnă de la PyeongChang, în 2018, cele două Corei au aliniat pentru prima oară o echipă olimpică unificată, în turneul feminin de hochei pe gheaţă.

Din punct de vedere tehnic, Coreea de Nord şi Coreea de Sud sunt, în continuare, în război, deoarece conflictul din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb