"Standard Chartered" plăteşte 340 milioane dolari pentru închiderea unei investigaţii în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 august 2012

Operaţiunile "Standard Chartered" din New York aveau active de 40,8 miliarde dolari la finele lunii martie 2012, comparativ cu 624 miliarde dolari la sfârşitul lunii iunie.

Operaţiunile "Standard Chartered" din New York aveau active de 40,8 miliarde dolari la finele lunii martie 2012, comparativ cu 624 miliarde dolari la sfârşitul lunii iunie.

Banca a ajuns la un acord cu statul New York, însă va fi anchetată în continuare de autorităţile federale

Banca britanică "Standard Chartered" Plc a ajuns la o înţelegere cu autorităţile statului New York, în baza căreia va plăti o penalizare de 340 de milioane de dolari pentru închiderea inves­tigaţiei privind unele operaţiuni ilegale cu Iranul. Totuşi, banca va face în continuare obiectul unei anchete federale, ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora a ajutat ţări supuse unor sancţiuni internaţionale, printre care şi Iranul, să transfere bani prin SUA.

Trezoreria SUA, Federal Reserve (Fed), Departamentul de Justiţie şi Procuratura din Manhattan au refuzat propunerile pentru un acord global care să încheie anchetarea "Standard Chartered", conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Acordul convenit nu ia în considerare toate acuzaţiile aduse băncii, inclusiv cele referitoare la relaţii cu ţări precum Sudanul, a spus una dintre surse, adăugând că o înţelegere cuprinzătoare ar putea avea loc cel mai devreme în septembrie.

Totuşi, acordul cu autorităţile din New York elimină un risc imediat pentru banca britanică: acela de a pierde licenţa de operare în acest stat. Potrivit analiştilor, pierderea licenţei în New York ar fi putut duce la scăderea profitului "Standard Chartered", chiar dacă banca obţine aproape 90% din profituri şi vânzări în Asia, Africa şi Orientul Mijlociu.

Amintim că, potrivit acuzaţiilor aduse de autorităţile americane, "Standard Chartered" a derulat şi ascuns, ani la rând, tranzacţii în valoare de peste 250 de miliarde de dolari cu entităţi din Iran - încălcând legile Statelor Unite împotriva spălării banilor - ca să câştige sute de milioane de dolari din comisioane. Banca este învinuită că, în perioada 2001 - 2007, a colaborat cu băncile de stat din Iran, cu corporaţii şi alte entităţi iraniene, ca să ascundă circa 60.000 de tranzacţii în valoare totală de cel puţin 250 de miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb