Debutul sezonului de iarnă aduce în staţiunile de pe Valea Prahovei mii de turişti, iar lupta pentru atragerea lor face să apară numeroase oferte pentru petrecerea timpului liber. Primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, se declară optimist în ceea ce priveşte argumentele pe care le are staţiunea pentru atragerea turiştilor în această iarnă. O atenţie deosebită este acordată pîrtiei Kalinderu. Aici s-a avut în vedere şi repararea infrastructurii pentru ca turiştii să poată parcurge în condiţii civilizate distanţa de un kilometru şi jumătate, de la DN1 pînă la pîrtie. Toate cele patru tunuri de zăpadă se află în stare de funcţionare şi s-a finalizat construcţia unui rezervor de apă de 5 milioane de litri, pentru a se putea produce zăpadă artificială. Pîrtia, cu o lungime de 1,5 kilometri şi o lăţime de 25 de metri, are un grad de dificultate de aproximativ 30%. Ea este dotată cu o instalaţie modernă de transport pe cablu, cu capacitatea de 1200 de turişti pe oră.
Afluxul de turişti pe care-l aduce pîrtia Kalinderu a dus la construirea a 30 de noi pensi-uni, în zonă. Se estimează că în anul 2005 au apărut circa 1.500 de locuri noi de cazare în staţiune, pentru a putea satisface cererea în creştere.
În Sinaia se lucrează la realizarea unei pîrtii de snow-boarding pe Valea Dorului, de 1000 mp. Pîrtia de bob va fi o atracţie specială pentru persoanele care vor senzaţii tari. Ca o noutate se va demara construirea unui patinoar natural, în bazinul din parcul central al oraşului. Turiştii mai au la dispoziţie şi plimbările cu telecabina care urcă din Sinaia pînă la Cota 1400, precum şi un teleschi şi un telescaun. Pe viitor, Primă-ria Sinaia speră să obţină fonduri europene pentru dezvoltarea unui nou traseu schiabil, deservit de un telescaun de mare viteză, pînă la Cota 2000. Este un proiect de anvergură, în valoare de circa opt milioane de euro. Primarul Vlad Oprea vrea să atragă turiştii îmbinînd condiţiile naturale oferite de zona montană cu cele de la mare. În acest sens doreşte să construias-că, din primăvara viitoare un AQUA Parc. Sinaia este renumită şi pentru vizitarea unor obiective culturale de mare interes: Castelul Peleş şi Pelişor, Mînăstirea etc. Cazarea se poate face în hoteluri de la două la patru stele, dar şi în vile, pensiuni şi cabane. Pe raza oraşului funcţionează un Cazino, precum şi nenumărate cluburi private. Cea mai "tînără" staţiune de pe Valea Prahovei, Azuga, şi-a propus să concureze de la egal la egal cu cele două cunoscute staţiuni, Buşteni şi Sinaia. În acest sens se doreşte construirea unei noi pîrtii, numită Sorica II, şi accesarea unor fonduri europene pentru instalarea unei telegondole moderne în zona pîrtiei Cazacu. De asemenea se va investi şi în modernizarea telescaunului care deserveşte pîrtia Sorica. Inves-tiţiile pentru aceste proiecte sînt estimate la peste 12 milioane de euro, a declarat primarul Adrian Purcaru.