Statul vinde acţiunile "RomTelecom" pe Bursă

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 13 ianuarie 2005

Zsolt Nagy, ministrul comunicaţiilor, ne-a declarat că listarea operatorului de telefonie fixă va fi realizată pînă la sfîrşitul acestui an

Ministerul Comunicaţiilor ia în calcul şi privatizarea SN "Radiocomunicaţii" prin BVB

Acţiunile statului la "Romtelecom" ar putea fi listate la Bursa de Valori Bucureşti. Ministrul Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, a declarat ieri: "M-am întîlnit cu reprezentanţii conducerii < Romtelecom > şi urmează să analizăm cea mai bună metodă de privatizare. Cel mai probabil, aceasta se va realiza prin listarea unui pachet de acţiuni la bursă".

Zsolt Nagy s-a întîlnit în cursul zilei de ieri cu ministrul finanţelor, Ionuţ Popescu, ca să discute listarea la bursă şi să stabilească o dată exactă pentru această operaţiune. Dom-nul Zsolt Nagy ne-a declarat, după întîlnirea cu ministrul finanţelor, că "nu s-au putut trage foarte multe concluzii din această primă discuţie", însă a precizat că listarea acţiunilor "Romtelecom" va avea loc chiar la sfîrşitul acestui an.

Conducerea "Romtelecom" nu a dorit să comenteze această informaţie, iar domnul Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, ne-a declarat că nu cunoaşte detalii despre această intenţie.

Grupul elen OTE controlează un pachet de 54,01% din capitalul social, restul acţiunilor fiind deţinute de statul român (46%).

"Romtelecom" este cea mai mare companie de telecomunicaţii din România şi furnizează produse de telecomunicaţii şi servicii care răspund nevoilor clienţilor români şi ale clienţilor de bussines. Serviciile de bază includ, printre altele - voce şi date, linii închiriate, servicii de reţea inteligentă şi ADSL.

O altă prioritate a noului ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei constă în privatizarea "Postelecom", a "Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii" (SNR) şi a "Poştei Române".

Zsolt Nagy a declarat ieri că privatizarea celor trei companii, preconizată pentru acest an, va fi discutată cu reprezentanţii societăţilor. Domnul Nagy ne-a spus că nu exclude listarea acţiunior SNR la bursă, însă a precizat că o decizie în acest sens va fi luată în perioada următoare. "POSTelecom" este controlată în proporţie de 80% de Compania Naţională Poşta Română (CNPR), ceilalţi acţionari fiind Grupul Industrial Român - 10%, Banca Comercială Română - 5%, SIF Oltenia şi SIF Banat-Crişana, fiecare cu cîte 2,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb