STEIN BESTASIG: Va creşte numărul asigurărilor de sănătate în 2015, datorită îmbătrânirii populaţiei

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 7 aprilie 2015

Borkerul de asigurări Stein Bestasig estimează că anul acesta principalele tendinţe pe piaţă sunt de reducere uşoară sau stagnare pe asigurări generale, alături de o creştere uşoară pe asigurări de sănătate şi viaţă, pe baza fenomenului de "îmbătrânire a populaţiei," precum şi a presiunii din sistemul public de asigurări de sănătate.

Deşi nivelul de trai din România este redus în comparaţie cu alte state UE, potrivit Stein Bestasig, există reale oportunităţi de creştere a asigurărilor de sănătate şi viaţă, în contextul în care pe de o parte există un număr de potenţiali asiguraţi foarte mare, iar pe de altă parte se constată un fenomen de "îmbătrânire a populaţiei," având drept consecinţă nevoia de protecţie. De asemenea, se resimte nevoia de a transfera către clinicile private presiunea resimţită din greu în sistemul public de asigurări de sănătate.

"În momentul de faţă, în România, nu există o tradiţie în ceea ce priveşte asigurările de viaţă, inclusiv cele de sănătate. Totuşi, există semnale pozitive, iar clienţii au început să aibă încredere în beneficiile acestor produse şi să le acceseze tot mai des după ce au văzut necesitatea lor în cazul producerii evenimentelor asigurate (evenimente nefericite în familii, decese, invalidităţi, boală). Dacă ne referim la segmentul asigurărilor de sănătate, există un potenţial foarte mare nevalorizat încă. În acest context, avem ca obiectiv pentru anul 2015 creşterea ponderii asigurărilor de sănătate până la 5% din valoarea portofoliului total de prime intermediate, în condiţiile în care ar fi primul an în care ne focusăm pe acest segment", declară Grigore Ştefanache, Director General Stein Bestasig.

În 2014, brokerul Stein Bestasig a intermediat prime totale de circa 20,5 milioane ron, în creştere faţă de valoarea de 18,6 milioane lei din 2013.

Un român cheltuie pentru asigurări în jur de 18 euro/an, adică 1,5 euro/lună, ceea ce reprezintă 0,5% din salariul mediu. Potrivit Stein Bestasig, în ultimul timp a început să crească proporţia din venitul personal pe care un român o poate aloca către proiecte de economisire, protecţie sau sănătatea familiei. În ceea ce priveşte asigurările de sănătate, de exemplu, potrivit studiilor, majoritatea persoanelor sunt dispuse să ofere între 100 şi 200 lei pe lună pentru o asigurare de sănătate cu acoperire a serviciilor la nivel naţional. Asta în timp ce, în acest moment, costurile lunare ale unei asigurări de sănătate se situează cu aproximaţie între 60 şi 1.200 lei.

"Nevoia de protecţie este influenţată de percepţie, de nivelul de educaţie si de experienţele anterioare, însă trebuie contrabalansată de posibilitatea reală de a acoperi costurile generate de achiziţia asigurării facultative de sănătate. Experienţa redusă a consumatorului şi absenţa unei pieţe cu tradiţie în România pentru această categorie de produse, pe fondul tranziţiei de la sistemul de sănătate public, generează un decalaj între costul real al serviciului de sănătate privat şi aşteptările clienţilor potenţiali. Creşterea investiţiilor în acest sector, în paralel cu educarea consumatorului vor reduce gradual acest decalaj, cu impact direct în creşterea numărului de asiguraţi", declară Carmen Ciulian, Director Dezvoltare Stein Bestasig.

O tendinţă generală în domeniul serviciilor din România este reprezentată de accentuarea gradului de specializare şi al utilizării consultanţilor, care se resimte inclusiv în cazul asigurărilor, astfel încât Stein Bestasig estimează o creştere a procentului primelor generale şi de viaţă încheiate prin brokeri. Motivele cel mai des întâlnite pentru care clienţii apelează la serviciile de brokeraj, în special pentru asigurările tip viaţă, sunt nevoia de a înţelege mai bine avantajele şi dezavantajele gamei largi de produse de pe piaţă şi cea de a fi siguri că aleg în final asigurarea potrivită nevoilor proprii.

Fondat în 2004 ca broker de asigurare al Autoitalia Group, Stein Bestasig Insurance Broker furnizează de mai bine de 10 ani servicii de asigurare. Compania şi-a schimbat denumirea în anul 2012, când s-a decis fuziunea Stein Insurance Broker şi Bestasig Insurance Broker.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb