ŞTIINŢĂ Bătălia viruşilor - răceala comună poate suprima SARS-CoV-2

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 24 martie 2021

Bătălia viruşilor - răceala comună poate suprima SARS-CoV-2

Pandemia a crescut interesul pentru virusologie. Nu toată lumea înţelege despre ce e vorba atunci când specialiştii prezintă detaliat concluziile unui studiu, dar chiar şi aşa oameni încearcă să se informeze în legătură cu acest subiect.

Oamenii de ştiinţă vin cu o veste bună, din care reiese că răul mai mic, a se citi banala răceală, ne poate ajuta în lupta cu un rău mai mare, coronavirusul. Cum? E o chestiune de "război intern".

Virusul care cauzează răceala comună poate să blocheze eficient SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Glasgow. Potrivit specialiştilor, unele virusuri concurează pentru a fi cele care cauzează o infecţie. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Glasgow susţin că, aparent, rinovirusul - care cauzează răceala comună - primează coronavirusului. Beneficiile pot fi de scurtă durată, dar rinovirusul este atât de răspândit, mai spun ei, încât poate ajuta la suprimarea Covid-19.

Odată ce un virus pătrunde în organism, el poate permite altora să pătrundă sau le poate bloca evoluţia. Virusul gripal este unul dintre cele mai "egoiste" virusuri şi, aproape în totalitate, infectează individual.

Altele, precum adenovirusurile, par mai dispuse să lase loc. Provocarea pentru oamenii de ştiinţă o reprezintă faptul că un an de distanţare fizică a încetinit răspânirea tuturor virusurilor şi a făcut ca studiul lor să fie mai greu de realizat. Echipa de la Centrul pentru Cercetarea Virusurilor din Glasgow a folosit o replică a învelişului căilor respiratorii, realizată din acelaşi tip de celule, şi a infectat-o cu SARS-CoV-2 şi rinovirus. Dacă rinovirusul şi SARS-CoV-2 au fost eliberate în acelaşi timp, doar rinovirusul a izbutit să infecteze. Dacă rinovisurul a avut un avans de 24 de ore, atunci SARS-CoV-2 nu are nicio şansă. Chiar şi în cazul în care SARS-CoV-2 a avut un avans de 24 de ore, rinovirusul a reuşit să îl blocheze. "SARS-CoV-2 nu se manifestă deloc, este inhibat puternic de rinovirus", a declarat dr. Pablo Murcia pentru BBC News. "Este foarte interesant pentru că, dacă există o incidenţă mare de rinovirus, poate opri noi infecţii cu SARS-CoV-2".

Efecte similare au fost observate anterior.

O epidemie de rinovirus este posibil să fi întârziat pandemia de gripă porcină din 2009. Experimente suplimentare au arătat că rinovirusul a declanşat un răspuns imun în celulele infectate care a blocat abilitatea SARS-CoV-2 de a se replica. Când cercetătorii au blocat răspunsul imun, nivelurile virusului care cauzează Covid erau aceleaşi ca şi când rinovirusul nu ar fi fost prezent. SARS-CoV-2 poate totuşi cauza o infecţie odată ce răceala a trecut şi răspunsul imun s-a calmat. "Vaccinarea, măsurile de igienă şi interacţiunile dintre virusuri pot să scadă mult incidenţa SARS-CoV-2, dar efectul maxim vine în urma vaccinării", a mai spus Murcia. Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Infectious Diseases. După o astfel de ştire, răceala poate fi privită cu alţi ochi.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. "SARS-CoV-2 poate totuşi cauza o infecţie odată ce răceala a trecut şi răspunsul imun s-a calmat"

    Atat ramane din articol. O nimica toata. Covid rules. 

    1. "Virusul gripal este unul dintre cele mai "egoiste" virusuri şi, aproape în totalitate, infectează individual."

      -  

      Daca virusul gripal este atat de eficace in a bloca infectarea celulelor cu sars-cov-2, cum se face ca anul trecut si iarna aceasta gripa "obisnuita" a iesit complet din statisticile oficiale, atat de la noi, cat si din strainatate??

      Disparitia cvasi-totala a gripei "obisnuite" poate fi explicata prin faptul ca pacienti infectati cu astfel de virusuri gripale au fost absolut accidental si complet neintentionat diagnosticati ca fiind cazuri COVID? 

      ""Atât rămâne din articol ?!"' D-le .1.

      Poate că cercetătorii revin cu un alt studiu prin care să ne explice ... șmecheria : "Cum să te întovărășești cu o răceală permanentă pentru ca răspunsul imun să fie... treaz și arțăgos, --să nu se calmeze".  

      Semnează : ... cel care a născocit termenul COV.rig și a scris în Bursa (anul trecut)... ~COV.rig-ul românesc verișor cu COvid-ul de Wuhan~. 

      ( am cerut atunci o LEGE care să interzică fabricarea covrigilor mioritici).

      PS. : În ianuarie 2021 la Best of Cronica cârcotașilor și Starea Nației_D. Pătraru, au folosit expresia COV.rig.  

      ... de peste 10 ani, în sezonul rece, eu sunt mai tot timpul răcit (strănut și îmi curge nasul)+( în 2003 luna august am avut o gripă zdravănă și nu am recurs la medicamente. După 14 zile, după ce ia trecut am povestit medicului).  

      Îmi pot provoca la comandă această 'răceală' la ieșirea dimineața fără o haină groasă pe balcon, sau mergând la baie direct din pat.

      În 2014 și 2017 am făcut vaccinul antigripal la cabinetul medicului de familie... fără niciun rezultat și am renunțat ulterior. Am grupa 0 de sânge...recent la TV s-a vorbit de rezistența, mai mare, la Sars cov 2, a acestei grupe (și grupa A ? ), comparativ cu celelalte două. NB. : urmăresc un răspuns competent. Mulțumesc!  

      Având "dovada- dovada" că cei de la Cronica cârcotașilor și Dragoș Pătraru au folosit expresia COV-rig ...îndrăznesc să vă întreb : au voie, și ei, să citească Bursa ???

      Orice medic de familie sau gastroenterolog iti poate confirma atat din carte, cat si din cabinetul lui, faptul ca persoanele care au grupa sangvina 0 (si in mai mica masura cei cu grupa A) au o incidenta mult mai mare a BRGE (reflux), gastrita, ulcer peptic.

      Motivul: hiperaciditate gastrica. 

      Desi BRGE, gastrita si ulcerul sunt insotite frecvent de o simptomatologie crunta, hiperaciditatea are si partile ei bune. 

      Acidul gastric este acid clorhidric avand un pH (tarie) apropiat de acidul din acumulatorul masinii. Adica este foarte, foarte coroziv. 

      Meseria secundara a acidului gastric este sa faciliteze digestia proteinelor. Insa rolul lui principal este sa distruga chimic diversi patogeni care patrund in organism odata cu alimentele sau cu degetele si obiectele bagate in gura, etc. Daca nu ar fi acest acid, practic noi toti am fi intr-o vesnica gastro-enterocolita (toxinfectie alimentara). 

      Concluzie: cei care au grupa sangvina 0 sau A, sunt de regula predispusi la hiperaciditate, care ii apara de patogeni care au calea orala ca poarta de patrundere in organism. 

      Purtam masca si ne spalam pe maini pentru ca SARS-CoV-2 se transmite eficient pe cale fecal - orala, deci paznicul de serviciu din stomac (= acidul gastric) ar trebui sa-i protejeze mai bine pe cei cu grupa 0 sau A.

      Desigur, daca iei medicamente care neutralizeaza acidul (gen carbonati) sau ii inhiba secretia (gen esomeprazol), protectia aceasta suplimentara dispare. 

      Corect.

      Folclor!

      Fraza clasica: nu-iasa ca tota lumea stie?

      Esti medic? 

      Titlul corect ,ar fi fost :

      Bătălia VIRUSURILOR -- răceala comună poate suprima Sars Cov 2. 

      a) _ Pentru că : virus ~ virusuri ... a VIRUSURILOR (biologici) bătălie).  

      b) _ Sau : virus ~ viruși... a VIRUȘILOR cibernetici, bătălie).

      [ glumesc, bineînțeles că nu despre titlu ai spus că e.... '"Corect !"' _1.6._]  

      Un raspuns onorabil il gasesti in ,,Vindecarea bolilor incurabile prin metode naturale,,de M Tombak,pag.12 si 13.

      "Un răspuns (și) onorabil"' și COMPETENT ... pentru care am mulțumit anticipat, l-am primit ieri la orele 6:43 (_1.5._).

      Dvs. m-ă corupeți la a citi o carte... Cine plătește amenda?! Ultima am citit-o în 1999 în parcul IOR pe ,, Insula câinilor,,( ulterior a acestora) , pe bancă având și câteva doze de ,,bere" sovietică. Au venit doi jandarmi și m-au amendat. Unul, mai cu ochelari, mai intelectual, mi-a și zis : "'Pentru bere te iertam, dar... să nu te mai prind citind cărți în public"' ... și de atunci....

      PS. : oare citind pe aici, mă pot procopsi cu o amendă de la domnul Mache?? Aștept un răspuns "onorabil" !  

    Fără o trimitere la sursă, ( link), conţinutul articolului poate trimite la speculaţii!

    1. Alţi viruşi pot întări imunitatea dacă ducem o viaţă în direcţia întăririi imunităţii naturale acţionând prin alimentaţie naturală, expuneri la soare, aerisiri regulate a spaţiilor închise, socializare. 

    2. Dacă moda gripei banale a trecut ş-acum avem la modă COVID-ul oare nu e cineva direct interesat să avem spaima COVID-ului şi să avem aceste scheme de tratament cu medicaţie scumpă, vaccinări, testări, etc?

    3. Măsurile de distanţare socială au micşorat incidenţa îmbolnăvirilor de banală gripă şi implicit au crescut vulnerabilitatea la COVID? 

    1. Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Infectious Diseases.

    Ce nu se spune in articol e ca masca si restrictiile au blocat total aparitia banalei raceli care ne apara de fapt de un virus mult mai periculos. si de fapt neam jucat dea dumnezeu si incercat sa ne dam mai destepti decat el.

    Si de fapt e o greseala falata ce am facut prentru ca am intrat intro spirala a vaccinari care nu se va termina pentru ca vor tot apare noi tulpini ce vor face actualele vaccinuri inefiniente si am incercat sa ne jucam cu un mecanim care e prea complex pentru al intelege. omul sa confruntat cu virusuri de miik de ani si faptul ca inca suntem aici ne arata ca trebuia sa avem, incredere in organismul uman ca stie ce face sa ne apare.asa noi neam luat incredere in secialistii lui peste prejit care nici nu intel;eg pe delipn cum functioneaza taota acest mecanim de aparare. 

    1. "Ce nu se spune in articol e ca masca si restrictiile au blocat total aparitia banalei raceli"

      Esti foarte perspicace...

      Desigur, masca si restrictiile au fost atat de eficiente incat i-au ferit de banala raceala inclusiv pe cei care nu le-au respectat. 

      Buna observație... căci jumătate din cei care folosesc masca nu o "plantează" corect. Își lasă nasul expus virusului. Din cauza acestora, --și a ȘoȘoCilor Jos-masca! -- suportăm noi restricții prelungite și alt val de infectare.

      Deci faptul că banala răceală s-a retras în bârlog are o altă explicație, nu corectitudinea contemporanilor noștri.  

    acest articol explica intr-un mod extraordinar de ce suntem opriti in case si de ce avem masca pe figura - covid e sensibil la concurenta tulpinelor gripale A si B

    si...fara covid.... cum naiba mai reusesc nebunii utopici ai lumii (Bill Gates, Fauci si Klaus Schwab) sa mai demoleze democratiile si sa constituie Marea Dictatura Sanitara Mondiala ?  

    1. deci daca racim si / sau ne gripam... nu mai servim scopului raptului drepturilor si libertatilor noastre de cetateni !

      minunat!

      ma duc sa=mi iau o inghetata! :)  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb