Stimulul BCE are nevoie de un consens care să fie credibil

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 august 2019

Stimulul BCE are nevoie de un consens care să fie credibil

Factorii de decizie politică ai Băncii Centrale Europene au nevoie să ajungă la un consens larg în favoarea unui stimulent monetar mai mare în septembrie pentru a-l face credibil, a declarat Peter Kazimir, membru al Consiliului de guvernare, transmite Bloomberg.

În timp ce aşteptările în rândul investitorilor şi economiştilor cresc pentru un pachet de măsuri în septembrie, există riscul unei decizii împărţite între oficialii BCE cu privire la cât de complet ar trebui să fie răs­punsul lor. Preşedintele Bundes­bank, Jens Weidmann, a avertizat cu privire la o reacţie de panică în week-end, spunând că va fi prudent cu privire la reluarea achiziţiilor de obligaţiuni.

"Cel mai important lucru pentru noi este să fim credibili", a declarat Kazimir, pentru Bloomberg, adăugând că se apleacă spre "acţiune, a face ceva" în şedinţa de luna viitoare. "Trebuie să luăm măsuri care să fie credibile în ochii pieţei. Credibilitatea înseamnă, de asemenea, o unitate şi un acord larg privind măsurile", a completat domnia sa.

Bancherul finlandez, Olli Rehn, a declarat la începutul acestei luni că BCE ar trebui să vină cu un pachet semnificativ de măsuri de stimulare în septembrie care să depăşească aşteptările pieţei.

Se aşteaptă reducerea ratei de depozit adânc sub zero de către Consiliul guvernatorilor, dar o reluare a relaxării cantitative ar putea fi toxică din punct de vedere politic în unele ţări, mai ales dacă impune ca BCE să- i ridice limitele la cât poate cumpăra.

Kazimir a spus că este "încrezător" că se va ajunge la un acord larg şi că nu există limite în ceea ce priveş te măsurile pe care BCE le-ar putea alege din caseta sa de instrumente. Opiniile privind perspectivele economice ar putea diferi în zona euro, deoarece statele membre au nevoi diferite, astfel că va fi esenţială găsirea unui consens potrivit pentru zona euro în ansamblu.

"A prefera acordul cel mai larg", a spus Kazimir. "Va trebui să vedem fapte verificabile pentru a putea evalua gravitatea situaţiei."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb