Structura de rezistenţă a complexului "Panoramic- Belvedere" împiedică privatizarea "Olimp"

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 23 iulie 2007

Structura de rezistenţă a complexului "Panoramic- Belvedere" împiedică privatizarea "Olimp"

Staţiunea Olimp nu poate fi privatizată datorită problemelor la structura de rezistenţă a complexului Panoramic-Belvedere, care nu permite ridicarea standardului la patru stele, astfel că niciun investitor nu e interesat de preluarea lui. Ministrul turismului, Ovidiu Silaghi a declarat, citat de NewsIn: "Structura complexului este din cărămidă şi nu din beton, astfel că nu este posibilă spargerea pereţilor pentru mărirea camerelor, un factor esenţial pentru un hotel de patru stele". În aceste condiţii, niciun investitor nu s-a arătat interesat de preluarea complexului, a adăugat ministrul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.

Surse din cadrul Agenţiei pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au declarat că privatizarea s-ar putea face cel mai devreme la sfârşitul acestui an, pentru că rezolvarea situaţiei financiare a societăţii necesită timp. "AVAS a preluat societatea de la RAAPPS la sfârşitul anului trecut. Aceas-ta era grevată de datorii, toate activele, cu excepţia complexului Neptun care a fost vândut în primăvară, erau ipotecate. Cu suma obţinută din vânzarea complexului Neptun, s-a plătit o parte din datoriile celorlalte active. Pe măsură ce se ridică ipotecile, AVAS va pu-tea face dosarul de prezentare în vederea privatizării", au explicat sursele citate.

În momentul preluării de către AVAS, complexul Panoramic-Belvedere avea datorii în valoare de un milion de euro către diferiţi furnizori şi bugetul statului.

În schimb, preşedintele Asociaţei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) Dragoş Anastasiu a declarat că cei mai mari tour-operatori români doresc să se asocieze pentru a participa la licitaţia de cumpărare a complexului. "Sper ca săptămâna viitoare să avem o întâlnire cu preşedintele AVAS pentru a vedea exact care este situaţia. Noi suntem în continuare interesaţi, inclusiv în situaţia în care complexul ar trebui dărâmat. Vom face un studiu şi vom vedea în ce condiţii se poate investi acolo", a spus Anastasiu.

Acesta a precizat că pentru aducerea hotelului la patru stele nu este obligatorie spargerea pereţilor. "Suprafaţa camerelor poate fi mărită şi prin reducerea dimensiunilor balcoanelor, care sunt foarte mari", a precizat Anastasiu.

Preşedintele ANAT a adăugat că "Panoramic-Belvedere a fost perla litoralului românesc şi am dori ca el să îşi recâştige acest statut. Dacă nu vom reuşi acest lucru, proiectul rămâne în picioare şi ne vom orienta spre un alt hotel. În orice caz, tour-operatorii vor putea participa la această privatizare".

Potrivit lui Anastasiu, în cazul în care tour-operatorii vor reuşi să cumpere complexul, el va fi inclus în regimul All Inclusive. "Vă daţi seama că, aparţinând tour-operatorilor, el va fi plin tot timpul. Hotelul va funcţiona tot anul, nu doar în sezonul estival", a precizat sursa.

Conform primelor estimări, investiţia ar urma să se ridice la 7-8 milioane de euro. Anastasiu a precizat însă că este o sumă bazată mai mult pe supoziţii, "pentru că va trebui să primim toate datele şi abia apoi vom putea da o cifră exactă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb