STUDIU: 40% dintre europeni pleacă cu maşina în vacanţa de vară

Andreea Popa
Companii #Turism / 5 august 2015

STUDIU: 40% dintre europeni pleacă cu maşina în vacanţa de vară

În jur de 40% dintre europeni plănuiesc o călătorie cu maşina în vacanţa de vară, principalul motiv pentru a porni într-o călătorie cu maşina fiind că autoturismul le oferă mai multă libertate şi flexibilitate, după cum afirmă 75% dintre aceştia, conform studiilor efectuate în acest an de către Stena Line.

Potrivit acestui studiu, călătoriile cu autoturismul sunt preferate în special de francezi (66%), polonezi (60%) şi germani (58%).

Confortul maşinii, dar şi siguranţa pasagerilor sunt esenţiale, aşa că Bridgestone a propus o serie de măsuri care trebuie luate înainte de începerea unei călătorii.

Verificarea anvelopelor

Siguranţa pe drum începe cu montarea anvelopelor adecvate, adaptate sezonului. Utilizarea în continuare a anvelopelor de iarnă pe perioada verii poate creşte distanţa de oprire cu până la 30%.

La fel de importantă este presiunea corectă a anvelopelor: Anvelopele umflate insuficient nu doar că vor compromite abilitatea de frânare şi manevră în siguranţă, dar consumă şi mai mult combustibil şi se uzează mai repede. Presiunea ar trebui verificată când anvelopele sunt reci, deoarece aerul cald se dilată şi poate genera valori inexacte. Informaţii privind valorile recomandate pot fi găsite în manualul de operare, în interiorul stâlpilor de uşă sau sub capacul rezervorului. De asemenea, dacă vehiculul este încărcat la maxim, va trebui crescută presiunea în anvelope.

Adâncimea minimă a profilului este de 1,6 mm. Cel mai uşor mod de a determina adâncimea este utilizând un aparat special de măsurare a benzii de rulare, sau indicatorul de uzură a benzii de rulare incorporat de pe anvelope. Dacă marcajele profilului poziţionate transversal pe direcţia de rulare sunt la nivelul anvelopei, aceasta trebuie schimbată.

De asemenea, se recomandă verificarea oricăror crăpături, tăieturi sau alte stricăciuni minore ale anvelopelor. Volumul mare transportat în excursii, combinat cu căldura şi presiunea de umflare scăzută pot cauza explozia anvelopelor şi, astfel, pierderea controlului direcţiei. O atenţie specială ar trebui acordată anvelopelor de la caravană, rulotă sau remorcă, în special dacă nu au fost utilizate o perioadă îndelungată de timp.

O privire sub capotă

Înainte de plecare, se recomandă şi o privire sub capotă, pentru a verifica nivelul uleiului, lichidului de răcire şi al lichidului de parbriz. Cu motorul rece, nivelul uleiului şi al lichidului de răcire ar trebui să se situeze între marcajele minime şi maxime. În vacanţa de vară, ar trebui adăugat la lichidul de parbriz un aditiv special de curăţare care îndepărtează şi insectele de pe parbriz. Pentru o vedere clară se recomandă şi verificarea ştergătoarelor: dacă lasă urme pe parbriz sau nu mai fac contact corect cu parbrizul, ar trebui înlocuite.

Sistemele de iluminat

Semnalizatoarele, stopurile de frânare şi proiectoarele funcţionează? Acestea ar trebui verificate, rugând pe cineva să meargă în jurul autovehiculului în timp ce porniţi farurile unul câte unul. Acest lucru este cu precădere important când călătoriţi în ţări unde este obligatorie deplasarea cu semnalizatoarele aprinse pe timp de zi, cum ar fi Italia, Suedia şi Elveţia. Dacă sistemul de iluminare al autovehiculului este defect, există riscul unor amenzi.

Bine echipaţi pentru orice situaţie

Echipamentul standard de siguranţă pentru orice autovehicul include un triunghi de semnalizare, o trusă de prim ajutor şi veste reflectorizante. Înainte de plecare, este recomandată verificarea datei de expirare a trusei de prim ajutor şi numărul vestelor reflectorizante. În multe ţări trebuie să aveţi veste reflectorizante pentru toţi pasagerii sau alte obiecte obligatorii.

Aceste mici verificări standard permit pregătirea uşoară şi simplă a autovehiculul pentru călătorie, reducând stresul inutil şi prevenind avarierea autovehiculului. Verificarea autovehiculului trebuie efectuata din timp, in cazul in care avem nevoie de a procura piesele de rezervă necesare sau anvelope noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb