STUDIU EY: Pandemia accelerează calendarul investiţiilor în tehnologiile digitale pentru sectorul de petrol şi gaze

A.B.
Comunicate de presă / 14 octombrie 2020

Mihai Drăghici, Senior Manager, Consultanţă, EY România

Mihai Drăghici, Senior Manager, Consultanţă, EY România

90% dintre directorii executivi din sectorul de petrol şi gaze consideră că investiţiile în tehnologie şi în forţa de lucru sunt esenţiale pentru a supravieţui în actualele condiţii de piaţă, potrivit studiului EY Oil and Gas Digital Transformation and the Workforce Survey 2020. Astfel, 58% dintre respondenţi au declarat că pandemia provocată de COVID-19 a scos în evidenţă importanţa investiţiilor în tehnologiile digitale, majoritatea plănuind să facă investiţii mari (29%) sau moderate (51%) în raport cu bugetul total, conform unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Andy Brogan, lider EY Global Oil & Gas, a declarat: "Pandemia a comprimat semnificativ calendarul de adoptare a tehnologiilor digitale de la un interval de cinci ani la o perioadă de trei luni. Economiile de costuri pe care le oferă tehnologiile digitale companiilor sunt critice pentru supravieţuire în contextul actual al preţurilor reduse, în care companiile din sectorul de petrol şi gaze caută să obţină o mai mare eficienţă operaţională şi să crească productivitatea de-a lungul întregului lanţ valoric. Cu toate acestea, pentru a valorifica din plin aceste investiţii, companiile de petrol şi gaze au nevoie de abilităţile necesare pentru a exploata şi utiliza aceste tehnologii la potenţialul lor maxim".

Tehnologia nu se utilizează singură, iar acoperirea deficitului de abilităţi este corelată cu succesul în viitor

Potrivit studiului, în medie, aproape jumătate dintre companii (46%) consideră că forţa lor de lucru nu deţine abilităţile necesare pentru a fructifica investiţiile în tehnologiile adoptate. Companiile îşi recunosc lipsa de maturitate în privinţa multor competenţe legate de tehnologiile digitale pe care le consideră esenţiale. În medie, diferenţa dintre importanţă şi maturitate este de 36%. De exemplu, creşterea disponibilităţii datelor şi analiza unui volum mare de date ("Big Data") este menţionată de 43% dintre directorii executivi drept una dintre principalele trei tendinţe care vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării activităţii companiei lor în următorii trei ani. Cu toate acestea, diferenţa dintre importanţa strategică şi maturitatea competenţelor cheie a fost una dintre cele mai adânci pe segmentul analizei datelor (59%).

Problemele organizaţionale şi culturale constituie principalele obstacole în calea recalificării

92% dintre directorii executivi consideră că, în următorii trei ani, succesul va fi determinat de capacitatea companiilor lor de a-şi recalifica forţa de muncă. Totuşi, doar 9% dintre ei afirmă că au un plan solid implementat în acest sens, iar 3% sunt ferm convinşi că organizaţia lor este în măsură să-şi instruiască personalul cu abilităţile necesare, potrivit studiului EY.

Mihai Drăghici, Senior Manager, Consultanţă, EY România, a declarat: "92% din directorii globali intervievaţi au indicat capacitatea de recalificare rapidă ca fiind crucială. Adoptarea muncii la distanţă este încă un factor care creează o oportunitate pentru companiile locale de a atrage operaţiuni de back-office de la colegii lor regionali cu costuri mai mari ale forţei de muncă - cu condiţia să ne recalificăm mai rapid."

În privinţa nivelului de pregătire al actualei lor forţe de muncă, respondenţii au declarat că 60% dintre lucrători au nevoie de recalificare sau perfecţionare şi că recalificarea unui lucrător obişnuit va dura în medie 10 luni. Aproape jumătate dintre directorii executivi (48%) cred că procesul de recalificarea va dura un an sau mai mult.

Directorii executivi, care au participat la studiu, au menţionat drept principale obstacole pentru o recalificare eficientă şi în timp util: timpul necesar pentru recalificare (97%), multitudinea priorităţilor concurente (95%) şi dificultatea evaluării progresului înregistrat de angajaţi. Mai mult, două treimi dintre respondenţi consideră că structura organizaţiei lor le afectează abilitatea de a inova, ceea ce face mai dificilă rezolvarea acestor provocări.

Directorii executivi se aşteaptă la o mai mare disponibilitate a abilităţilor aflate la mare cerere

Directorii executivi din sectorul de petrol şi gaze anticipează o disponibilitate mai mare a lucrătorilor cu abilităţi digitale în următorii trei ani, ceea ce va ajuta la diminuarea actualului deficit de competenţe şi resurse umane calificate, potrivit studiului EY. Directorii executivi ai companiilor cu acces la o bază de forţă de muncă specializată estimează o creştere de 11 puncte procentuale a nivelului de lucrători disponibili cu abilităţi în cloud computing, de 18 puncte procentuale a celor cu competenţe digitale de bază, de 26 de procente a celor cu competenţe în ştiinţa datelor şi de 24 în inteligenţa artificială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb