Studiu Facebook: "Circa o treime din IMM-urile din România gestionează noul mediu digital, învăţând de la alţii"

Ziarul BURSA #Companii / 18 mai 2017

Circa o treime (30%) dintre întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din România, care au încredere în economie, învaţă de alte entităţi similare pentru a putea gestiona noul mediu digital, relevă studiul "Future of Business", realizat de Facebook, la nivel internaţional.

Potrivit cercetării, 76% dintre întreprinderile chestionate, care nu au încredere în economie, nu învaţă de la altele pentru a se educa în vederea dezvoltării unei economii digitale.

La nivel general, 30% dintre IMM-uri au afirmat că învăţând unii de la alţii reprezintă una dintre principalele căi prin care se obţin informaţiile şi se educă pentru a putea gestiona noul mediu digital, pe lângă cursurile offline (39%), blogurile sau forumurile online (41%), formarea online (42%) şi căutările online (68%), căpătând astfel mai multă încredere în afaceri, conform news.ro.

În ceea ce priveşte comerţul internaţional, companiile din acest domeniu susţin că învaţă din mai multe surse şi au un număr peste medie de interese educaţionale legate de business. De asemenea, există de trei ori şi jumătate mai multe şanse ca acestea să invoce interesul educaţional pentru o mai bună informare cu privire la comerţul internaţional.

Totodată, 30% din totalul întreprinderilor care au extins numărul locurilor de muncă în ultimele şase luni, respectiv 34% dintre cele care intenţionează să facă acest lucru în următoarele şase luni, au învăţat şi de la alte companii. În schimb, în rândul întreprinderilor care au scăzut numărul locurilor de muncă în ultimele şase luni sau intenţionează să facă acest lucru în următoarele şase luni, învăţarea de la alte companii este mai puţin pronunţată (30%, respectiv 24%).

Lansat pentru prima dată în februarie 2016, raportul "Future of Business" (Viitorul afacerilor) face parte din angajamentul Facebook de a ajuta întreprinderile mici şi mijlocii să profite de cunoştinţele şi instrumentele digitale pentru a încuraja creşterea. Sondajul cuprinde întrebări despre percepţia activităţii economice curente şi viitoare, provocările, caracteristicile şi strategia întreprinderii. Aproape 200.000 de IMM-uri din peste 40 de ţări au luat parte la sondaj, iar respondenţii provin din rândul celor 70 de milioane de companii care au o pagină de Facebook activă.

Raportul "Future of Business", un parteneriat între Facebook, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Banca Mondială, oferă o viziune oportună asupra mediului economic în care operează întreprinderile şi arată care sunt acele companii care ajută la o luare a deciziilor informată la toate nivelurile şi propune perspective care pot ajuta companiile să crească.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb