Studiu: Munca flexibilă previne fluctuaţiile costisitoare de personal

F.A.
Macroeconomie / 9 ianuarie 2014

Aproape trei sferturi (74%) dintre oamenii de afaceri autohtoni apreciază că modul de lucru flexibil creşte gradul de păstrare a personalului, conform unui studiu Regus remis astăzi redacţiei.

Procesul de recrutare este unul costisitor pe care majoritatea companiilor globale doresc să îl restrângă cât mai mult. Institutul CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development) estimează că plecarea unui angajat ajunge la un cost de 4,625 lire sterline şi se ridică la 5 mii de lire în cazul managerilor şi angajaţilor specializaţi.

De asemenea, potrivit Regus, păstrarea personalului este considerată o prioritate pentru mai mult de o treime din companii, alături de reducerea costurilor de angajare, principala soluţie la aceste probleme fiind modul de lucru flexibil.

Sondajul, care analizează peste 20 mii de directori şi proprietari de companii din 95 de ţări, confirmă faptul că modul de lucru flexibil poate fi folosit şi în ţara noastră, pentru a se evita tensiunile şi neplăcerile din rândurile angajaţilor (şi cheltuielile cu agenţiile de recrutare care ar rezulta), având în vedere că 73% dintre respondenţi indică modul de lucru flexibil ca pe un beneficiu care atrage cele mai bune talente.

Studiul a mai constatat că 69% dintre angajatori spun că posibilitatea unui mod de lucru flexibil creşte loialitatea angajaţilor. De asemenea, 58% dintre angajaţi ar refuza un post care ar exclude modul de lucru flexibil. Mai mult decât atât, 64% dintre salariaţi spun că ar fi rămas mai mult în funcţia anterioară dacă ar fi avut opţiunea unui mod de lucru flexibil.

Cu peste 1,5 milioane de clienţi (printre care se numără Google, Toshiba şi GlaxoSmithKline), Regus este un furnizor gobal de spaţii de lucru flexibile, cu produse şi servicii care cuprind birouri complet echipate, săli de şedinţe profesionale, business lounge-uri şi cea mai mare reţea de studiouri de comunicaţii video din lume. Regus a fost înfiinţată în Bruxelles, Belgia, în 1989, are sediul în Luxemburg şi este listată la Bursa din Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb