STUDIU:  Peste o treime dintre români au întârzieri la plata ratelor bancare şi a utilităţilor

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 martie 2017

Mai mult de o treime dintre români (34%) îşi plătesc cu întârziere ratele la bancă, iar 35% au aceeaşi problemă la plata utilităţilor, potrivit unui studiu publicat marţi de compania poloneză de colectare de creanţe Kruk.

Potrivit studiului, citat de News.ro în ceea ce priveşte procentul celor care înregistrează întârzieri la plata ratelor bancare, românii (34%) sunt la aproape acelaşi nivel cu germanii (33%). Însă, în ceea ce priveşte creditele ipotecare, românii (10%) stau mai bine decât spaniolii (29%) şi germanii (17%).

Un alt domeniu unde românii au probleme este plata facturilor la gaze şi electricitate, unde 35% dintre res-pondeţi înregistrează întârzieri. Italienii (38%) au probleme mai mari la acest capitol, iar cehii (8%) şi germanii (14%) stau cel mai bine.

În schimb, românii stau bine în ceea ce priveşte plata chiriilor, potrivit studiului.

"Atunci când vine vorba de întârzieri la plata chiriilor, polonezii înregistrează cel mai ridicat procentaj: 29%, în timp ce doar 6% dintre români au întârzieri la plata chiriilor", se arată în comunicat.

Polonezii, în proporţie de 27% şi românii, cu un procentaj de 22%, înregistrează întârzieri la plata facturilor de telefonie mobilă, în timp ce doar 8% dintre germani au înregistrat întârzieri ale acestor plăţi.

Studiul a fost efectuat de grupul Kruk în Polonia, Cehia, Slovacia, România, Germania, Italia şi Spania. Cercetarea a fost realizată în perioada 19-26 octombrie 2016 şi a avut ca scop aflarea opiniilor şi atitudinilor locuitorilor diferitelor ţări referitoare la finanţe, produse de credit şi probleme legate de datorii. În România, studiul a fost implementat pe un eşantion de 1.000 de persoane, utilizatori de internet, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dati in judecata si executati silit si se rezolva problema imediat!

    Asta suna mai mult a neglijenta. Salariile au crescut mereu in ultimii ani, inflatie oha si romanii au restante la ce? La utilitati care sunt ieftine. In schimb au abonamente de 10-15 euro la mobil ca ei comunica mult despre nimic. Si acolo ti-l inchide daca nu platesti., E ceva-n neregula.

    1. Sunt tot felul de insi de prin diverse secte religioase care indeamna lumea la neplata si donarea banilor de rate catre tot felul de grupuri, cauze sau persoane. Din pacate multi pun botu' si raman si cu datorii si cu banii dati in vreme ce escrocii care le otravesc sufletul se imbogatesc!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb