STUDIU: Ponderea spaţiilor de birouri închiriate de IMM-uri cu 25 - 60 angajaţi a crescut cu 43%

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 20 mai 2015

Clădirea de birouri unde s-a mutat Simartis Telecom, din zona Romană

Clădirea de birouri unde s-a mutat Simartis Telecom, din zona Romană

Întreprinderile de talie medie, care au între 25 şi 60 angajaţi, au fost cele mai active pe piaţa de birouri în primele patru luni din 2015, dintre IMM-uri, astfel volumul spaţiilor închiriate de aceste companii a crescut cu 43%, conform unei analize ESOP Consulting.

În 2015, firmele de pe segmentul companiilor medii, care au între 25 şi 60 angajaţi au închiriat spaţii cu suprafeţe cuprinse între 300 şi 700 mp, în Bucureşti, cele mai multe orientându-se spre centre de afaceri din zone centrale şi semicentrale precum Grozăveşti, Romană, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai şi Floreasca.

"Companiile de talie medie cu care am lucrat noi la începutul acestui an caută spaţii de birouri de calitate situate în special în centre de afaceri, aflate aproape de metrou. Au în general bugete cuprinse între 9 şi 11 euro pe metru pătrat şi doresc să găsească proprietari care să le înţeleagă nevoile de flexibilitate a spaţiului deoarece se aşteaptă ca în următorii 2-3 ani să existe o expansiune a business-ului şi de aceea apreciază posibilităţile de extindere existente în clădire", afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting.

În rândul companiilor de talie medie care au închiriat spaţii de birouri în primele patru luni din 2015 se numără firme cărora le-a crescus numărul angajaţilor şi s-au mutat în spaţii mai mari, dar şi firme care sunt la început de drum, înfiinţate în acest an.

Printre chiriaşii de acest tip care şi-au găsit spaţii de birouri prin intermediul ESOP se numără Weloweb, care a tranzacţionat 650 mp în zona Romană, Bion Advence Suport, care a contractat 446 mp într-o clădire de birouri din zona Grozăveşti, Simartis Telecom, care a tranzacţionat 396 mp într-o clădire de birouri din zona Romană, Computas Development Center cu o suprafaţă de 372,3 mp într-un centru de afaceri din zona Floreasca, Flash Office Solutions, cu 393 mp într-o clădire din zona Maria Rosetti şi Bleidinger cu 327 mp, într-o clădire de birouri din zona 1 Mai.

Chiriile negociate de companiile de talie medie care au tranzacţionat spaţii de birouri cu suprafeţe cuprinse între 300 şi 700 mp se situează de regulă între 9 euro/mp/lună şi 14 euro/mp/lună, în funcţie de amplasament şi calitatea clădirii.

În ceea ce priveşte caracteristicile spaţiilor de birouri alese, majoritatea se află în clădiri situate în zone centrale şi semicentrale, Grozăveşti, Romană, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai şi Floreasca, apropiate de zonele universitare în principal, cu staţii de metrou în apropiere, acces uşor către toate zonele Capitalei şi cu facilităţi multiple pentru angajaţi: restaurante, magazine şi mijloace de petrecere a timpului liber.

În ceea ce priveşte domeniile de activitate, domină companiile IT&C sau cele de servicii profesionale.

În primele trei luni din 2015, IMM-urile au realizat un număr de 44 de tranzacţii cu spaţii de birouri cu suprafeţe de până în 700 mp, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul total de tranzacţii de birouri analizate de ESOP.

ESOP este un consultant imobiliar ce lucrează de 14 ani în piaţa birourilor si pe piaţa rezidenţială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb