STUDIU PROFILUL BENEFICIARULUI REZIDENŢIAL DIN NORDUL CAPITALEI: Majoritatea beneficiarilor doresc să se mute într-un bloc nou

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 10 februarie 2010

Majoritatea beneficiarilor doresc să se mute într-un bloc nou

Deşi veniturile potenţialilor beneficiari sunt în scădere şi aşteptările au crescut în ceea ce priveşte calitatea habitatului, aceştia sunt optimişti că pot achiziţiona o locuinţă în 2010, reiese dintr-un studiu privind profilul celor care caută o locuinţă în zone de nord din Bucureşti, efectuat de "Impact De-veloper& Contractor".

Din studiu reiese că majoritatea beneficiarilor doreşte să schimbe locuirea dintr-un bloc vechi cu un habitat într-un ambient nou. Deja, 6 din 10 persoane iau în calcul atributele care diferenţiază cu adevărat o locuinţă dintr-un bloc nou de cea dintr-un bloc vechi: siguranţa sporită la cutremure, economia la facturi indusă de clasa energetică A sau B, serviciul garanţiei de bună funcţionare şi chiar flexibilitatea compartimentării preproiectate a locuinţei.

Această situaţie este însuşită de 44 dintre persoanele intervievate. Pentru o parte semnificativă dintre cei care au răspuns întrebărilor (53%), nesiguranţa la cutremure a blocurilor vechi şi faptul că durata de viaţă a clădirilor este depăşită reprezintă motive importante pentru care aleg o locuinţă nouă în detrimentul uneia construite înainte de 1989. Doar 16% dintre cei chestionaţi au afirmat că ştiau despre "posibilitatea vizionării documentelor de proiectare vizate de experţi independenţi şi chiar de studierea cărţilor tehnice şi proceselor verbale ale fazelor determinante ale con-strucţiei, în ansamblurile noi".

Distanţa până la locul de muncă este mai puţin relevantă, în faţa posibilităţii practicării activităţilor preferate

Pentru beneficiarii care vizează zona de nord a Capitalei, amplasarea cartierului faţă de locul de muncă este relevantă într-o măsură mai mică (22%) decât se anticipa, mai ales datorită accesului facil de pe DN1 (pasajul Băneasa) apreciat de 76%, proximităţii centrelor comerciale (73%) şi facilităţilor pe care se aşteaptă să le găsească în cartier (56%): centru fitness, coafor, magazin, bancomat, transport gratuit. Dar faptul că petrec mai puţin timp în trafic le este de folos pentru calitatea muncii prestate la serviciu (46%) şi pentru atmosfera de acasă (72%), spun cei care au răspuns chestionarelor.

În schimb, 98% dintre respondenţi consideră că viaţa în proximitatea pădurii influenţează major decizia de cumpărare, atât pentru aerul extrem de curat şi liniştea oferite, cât mai ales din punctul de vedere al activităţilor în aer liber pe care le practică sau intenţionează să le practice. Spre exemplu, amplasarea în proximitatea blocului a unui spaţiu verde (grădină de flori) pe care să îl întreţină singuri a încântat pe 77% dintre participanţii la studiu. Peste 85% din aceştia au preferat suprafeţe de 50-100 metri pătraţi amplasate în imediata vecinătate a blocurilor de 3 etaje, pentru cultivarea de flori sau legume fără îngrăşământ şi pentru activităţi recreaţionale în aer liber, chiar şi iarna.

Publicul analizat are media de vârstă situată în jurul a 33 de ani şi ambii membri ai familiei sunt persoane active în afara orelor de program, mai exact au pasiuni ce implică mişcarea în aer liber. În general, participanţii la studiu sunt persoane bine informate asupra evoluţiei pieţei imobiliare, care au în vedere planuri de lungă durată în ceea ce priveşte investiţia lor imobiliară. 88% dintre aceştia iau în calcul mutarea într-un cartier "nou", "liniştit", "curat" şi "sigur" în următoarele 1-6 luni. Aproximativ 70% sunt convinşi că pot achiziţiona o locuinţă în zona de nord pe parcursul anului 2010, luând în calcul inclusiv soluţiile de achiziţie nebancare, preferând soluţiile de sprijin din partea dezvoltatorului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb