STUDIU: Roma, Viena şi Praga, preferate pentru Valentine's Day

V.B.
Companii #Turism / 26 ianuarie 2014

Capitalele Italiei, Austriei şi Cehiei se numără printre principalele destinaţii alese de turiştii români de Valentine's Day 2014, iar numărul conaţionalilor care vor petrece sărbătoarea în străinătate va creşte cu 20% faţă de anul trecut, datorită faptului că, în acest an, 14 februarie este într-o zi de vineri, dar şi ca urmare a mediatizării crescânde a evenimentului, potrivit unui studiu al site-ului de turism Vola.ro, citat de surse din presă.

Cele mai căutate destinaţii sunt, după cum arată rezervările, Roma, Viena, Praga, Paris şi Barcelona, potrivit. Capitala Franţei a rămas mereu în top, mai ales cu ocazia Valentine's Day. Roma a urcat pe primul loc în clasament atât pentru că este o destinaţie ieftină, cât şi datorită reputaţiei de "oraş romantic". În plus, companiile aeriene oferă numeroase promoţii în această perioadă.

Ioana Bălănescu, directorul departamentului Pachete Turistice din cadrul Vola.ro, a declarat: "Se caută destinaţiile romantice, dar şi accesibile ca preţ. Valentine's Day din 2014 prinde weekend-ul şi, mai mult, se desfăşoară în extrasezon, când tarifele oricum sunt mai mici decât în alte perioade ale anului. Tocmai din acest acest motiv, Roma, Viena şi Praga sunt în top 5 la preferinţe".

Preţul unei minivacanţe la Paris de Sfântul Valentin în calendarul catolic (cel ortodox îl sărbătoreşte două zile mai târziu, pe 16 februarie) porneşte la 300 de euro de persoană şi acoperă biletul de avion cu taxele incluse, trei nopţi de cazare în cameră dublă cu mic dejun şi asigurare de călătorie. Acelaşi pachet, la Roma, poate fi cumpărat de la 175 de euro de persoană, la Viena sau la Praga de la 200 de euro de persoană, în timp ce pentru Barcelona cei interesaţi trebuie să plătească sume de cel puţin 250 de euro.

"La aceste pachete, se poate adăuga o croazieră pe Sena, o cină la Turnul Eiffel, tururi de oraş, bilete pentru autobuzele < Hop-on Hop-Off > sau carduri cu reduceri la principalele obiective turistice şi la restaurante. Din ce în ce mai mulţi români pleacă în vacanţe cu ocazia zilei de Valentine's Day. Majoritatea preferă pachetele de tip city break în Europa, pentru că sunt mult mai accesibile decât vacanţele în afara continentului, iar turiştii nu au nevoie decât de câteva zile libere. Pachetele sunt cu plecări joi şi vineri şi durează până duminică sau luni", se mai arată în studiul site-ului de turism.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb